Москаль: Реальна можливість відновити роботу Ужгородського аеропорту – це передати його в

13.09.2017 17:27 РАТУША

Нарада у Міністерстві інфраструктури України за участі представників Державіаслужби, Європейського агентства з авіаційної безпеки, уповноваженого органу з питань цивільної авіації Словаччини, «Украероруху» та Закарпатської ОДА щодо відновлення роботи аеропорту «Ужгород» не принесла очікуваних результатів, – вважає Геннадій Москаль

– Згідно з рішенням EASA, заявку на проведення аудиту та сертифікації об’єктів має подати «Украерорух», із них першим визначається аеропорт Ужгорода, а всі інші EASA визначатиме самостійно, – зазначає голова ОДА. – Однак конкретних домовленостей у цьому питанні не досягнуто. Для проведення аудиту та сертифікації Україна має   передбачити кошти в Держбюджеті на 2018 рік, тоді як часові рамки своєї роботи EASA визначає самостійно. Це може бути період від 2019 аж до 2022 року.

У неофіційній розмові представники EASA повідомили, що обладнання регіонального підрозділу «Украерорух», який обслуговує аеропорт Ужгорода, дуже застаріло, фактично виведене з ладу, тому його сертифікація неможлива. Крім того, представники уповноваженого органу з питань цивільної авіації Словаччини наголосили, що після проведення аудиту і сертифікації ще необхідно підписати угоду між урядами України й Словацької Республіки, яка має бути ратифікована парламентами обох країн. Оскільки відновлення повноцінної роботи аеропорту в такий спосіб може затягнутися на невизначений термін, найбільш реально вирішити це стратегічне для Закарпаття питання, передавши аеропорт у користування авіаперевізнику з країн Євросоюзу, який не потребує сертифікації EASA. Це можна зробити шляхом продажу через аукціон або в інший передбачений законодавством України спосіб. При цьому слід передбачити дольову частку обласної ради, на балансі якої перебуває Міжнародний аеропорт «Ужгород», а однією з умов зробити обов’язкове запровадження регулярного авіасполучення між Ужгородом і Києвом. Зацікавленість у купівлі Ужгородського аеропорту вже висловили кілька європейських авіаперевізників, у тому числі лоукости.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат