В Ужгороді пройде виставка робіт Всеукраїнського студентського конкурсу з живопису

30.08.2017 15:04 ПОДІЇ

1 вересня 2017 р. о 15.00 в Ужгороді в культурно-історичному центрі «Совине гніздо» відкривається виставка робіт учасників першого та другого Всеукраїнського студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт».

В експозиції будуть представлені вибрані роботи учасників конкурсу. Виставка, що проходитиме в рамках відзначення Дня Ужгорода, триватиме по 30 вересня 2017 року включно. Вхід вільний.

Всеукраїнський студентський конкурс з живопису «Срібний мольберт» вперше відбувся у 2016 році. Його незмінними організаторами є культурно-мистецька фундація Brovdi Art, заснована Робертом та Наталією Бровді.

«Срібний мольберт» – конкурс абсолютно нового формату. Він руйнує стереотипи та спонукає кожного, хто бере у ньому участь, вчитися поєднувати майстерність та емоції, не просто передавати зображення, а й відчувати навколишній світ.

Для чого існує цей конкурс? Подібні заходи дають можливість творчій молоді проявити себе, порівняти власний рівень майстерності з ровесниками з інших вишів, отримати новий досвід та знання. Також це шанс познайомитися з дорослим арт-світом – відомими художниками, галеристами, мистецтвознавцями, дізнатися щось цінне і корисне, отримати об'єктивну і компетентну оцінку своєї творчості.

Конкурсанти змагаються у трьох номінаціях: «Міський пейзаж», «Портрет» і «Пейзаж» (восени 2016 року) та «Імпровізація» (навесні 2017-го). Авторитетне журі, яке представлене художниками зі світовим ім’ям, арт-дилерами, власниками провідних мистецьких галерей, оцінюють роботи та обирають кращих, керуючись тими ж критеріями, що і в реальному арт-світі. Призери отримують грошові винагороди.

Протягом перших двох конкурсів «Срібний мольберт» відкрив світу 95 юних талантів майже з усіх регіонів України. Заявки надходили також і з Угорщини та Македонії, що говорить про високий рівень проведення мистецького заходу, його престижність та визнання у світі.

Приємно усвідомлювати, що конкурсанти використовують набутий досвід і активно створюють власні мистецькі проекти, колаборації, ставлять рекорди та постійно розвиваються. Тобто «Срібний мольберт» розширює світогляд і популяризує сучасне національне мистецтво, що і є його основною метою.

Участь у конкурсі брали студенти 2-6 курсів вищих навчальних закладів України III-IV рівня акредитації, які навчаються за спеціальностями «образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» і «дизайн».

Отримати детальну інформацію про умови та перебіг конкурсу можна на сайті molbert@brovdi.art. Контакти оргкомітету конкурсу: 88000 м. Ужгород, вул. Жупанатська,1 офіс 7. Тел.: +38 (063) 101-33- 13. E-mail: molbert@brovdi.art. Також за нашими новинами можна слідкувати на офіційній сторінці в мережі Фейсбук https://www.facebook.com/silver.easel  
                                                                     
Прес-центр конкурсу “Срібний мольберт” і фундації Brovdi Art

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат