Москаль відкрив на Хустщині новий асфальтний завод

Прес-служба ОДА 29.08.2017 19:41 ПОДІЇ

 

За два останні роки виробництво асфальту на Закарпатті збільшилося майже в п’ять разів.

У промисловій зоні с. Рокосово (Хустський район) урочисто відкрили новий асфальтний завод, побудований Товариством з обмеженою відповідальністю «ПБС». Сучасне виробництво, яке відповідає всім технічним та екологічним вимогам, звели всього за 38 днів. Воно має рекордну для області потужність – 160 тонн асфальту на годину, який насамперед використовуватиметься для ремонту траси державного значення «Мукачево – Рогатин», а також для інших автодоріг області.

– Завод мобільний, його за потреби можна швидко демонтувати і встановити в новому місці для ремонту доріг в іншій частині Закарпаття, – зазначив Геннадій Москаль, котрий взяв участь у відкритті. – Адже для якісного ремонту доріг необхідно дотримуватися температурного режиму асфальту, який залежить від відстані й часу доставки. ТОВ «ПБС» на прикладі траси «Мукачево – Рогатин» показало, що виконує роботу дуже якісно, а цей завод забезпечить асфальтом ремонт дороги аж до самого Мукачева. Я ще раз хочу відзначити принципову позицію мешканців Рокосова, які підтримали будівництво нового заводу для користі Хустщини і всього Закарпаття.

Одразу після урочистого відкриття, в якому взяли участь також народний депутат Валерій Лунченко, голова Хустської РДА Назарій Павлій, депутат обласної ради Мирослав Білецький, керівник Служби автодоріг Закарпаття Михайло Попович та представники ТОВ «ПБС», завод видав свіжий асфальт першим вантажівкам. До речі, продукція заводу використовуватиметься також для капітального ремонту центральної вулиці Рокосова (всього 4 кілометри), який уже почався завдяки фінансуванню, виділення якого з Держбюджету добився В.Лунченко. Голова ОДА разом із керівництвом району оглянули перший кілометр «свіжої» дороги в Рокосові.

Довідково:
У 2015 році, до призначення Г.Москаля на посаду голови Закарпатської ОДА, в області діяли п’ять асфальтобетонних заводів, філій Закарпатського облавтодору, загальною   потужністю 1,4 тисяч тонн асфальту на добу, а також чотири приватні асфальтобетонні заводи загальною потужністю 1,4 тисяч тонн асфальту на добу, які в основному простоювали через відсутність замовлень. Зараз на Закарпатті працюють 11 асфальтобетонних заводів різних форм власності, які виробляють загалом 8 тисяч тонн асфальту на добу. Крім того, будуються ще три асфальтні заводи в Тячівському й Хустському районах.

Прес-служба ОДА

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат