Річницю Національно-визвольної боротьби угорців 1703-1711 років відзначили і у Закарпатті

admin 18.07.2017 09:35 ПОЛІТИКА

Урочистості, присвячені річниці Національно-визвольної війни угорського народу початку 18 століття, відбулися в неділю, 16 липня, біля пам’ятного знаку Турул в смт Вилок на українсько-угорському кордоні.


З угорського боку в урочистостях взяла участь делегація у складі віце-спікера парламенту Угорщини Іштвана Йокоба, голови загальних зборів Саболч-Сатмар-Березької області Оскара Шестака, представників Офісу уповноваженого уряду за співпрацю Закарпаття та Саболч-Сатмар-Березької області. З нашого – голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, народний депутат України Василь Брензович та інші офіційні особи.

У національно-визвольній боротьбі проти панування австрійської династії Габсбургів, яка почалася на початку 18 ст. на території теперішнього Закарпаття, брали участь представники багатьох національностей, що населяли Австрійську імперію, в тому числі угорці, русини, словаки.

– Історія тих подій свідчить про те, що в нашому краї завжди проживали люди, які свободу й демократичні ідеали цінували понад усе. Сьогодні наш багатонаціональний край є прикладом толерантного співжиття понад 100 національностей. Ми пам’ятаємо, що в нас – спільна історія й спільна відповідальність за теперішнє і майбутнє. Тому спільне відзначення історичних подій ще раз підтверджує безальтернативну цінність міжетнічного порозуміння, – зазначив у вітальному слові Г.Москаль.

http://ua.korzonews.info/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат