Сесія ліквідувала КП «Парк культури та відпочинку «Боздоський» і перенесла на кінець року закупівлю

16.07.2017 17:22 РАТУША

Сесійне засідання Ужгородської міської ради у четвер 13 липня попри певні очікування — на розгляд мали винести питання недовіри міському голові — пройшло без сенсацій. Загальну переважно умиротворену атмосферу сесійної зали порушували хіба обурені городяни, які перебували на сесії у відчайдушному сподіванні вирішити якісь свої наболілі питання.


На порядку денному було понад тридцять питань, у сесійній залі зареєструвалися 35 депутатів. Депутат Гомонай запропонував зняти проект рішення про дострокове припинення повноважень ужгородського міського голови. Його аргументами були невідповідність проекту рішення законодавству, відсутність підписів громадськості за дану ініціативу, а також помилки у документі, до прикладу, прізвище мера вказано як «Андрієв», а не Андріїв.

Натомість депутат Щадей наполягав на тому, що проект рішення готував зі своїм помічником і підтримка громадськості щодо відставки ужгородського мера є, тож слід залишити його у порядку денному. Однак депутати 28 голосами проголосували за виключення проекту рішення з порядку денного. Лишилася ймовірність, що ініціатори відставки ужгородського градоначальника доопрацюють свій проект, а вже після усунення недоліків знову внесуть його на розгляд наступної сесії.

На засіданні міськради також мало розглядатися питання про розпуск виконавчого комітету та припинення повноважень секретаря міськради. Однак ініціатор цих проектів депутат Чурило особисто і без будь-яких пояснень запропонував зняти проекти з порядку денного.

Під час сесії депутати схвалили проект рішення про запровадження муніципальних карток ужгородця. Як ідеться у тексті, «у межах проекту відбувається випуск багатофункціональних іменних електронних пластикових карток, які є матеріальними носіями персональних даних утримувачів карток та підтримують сервіси, пов’язані з наданням і обліком заходів соціальної підтримки, інші банківські і небанківські послуги, а також які підтверджують право утримувачів карток на отримання певних видів соціальної допомоги».

Банком-партнером при реалізації цього проекту буде ПАТ КБ «Приватбанк».

Реалізація проекту «Картка ужгородця» передбачає у майбутньому надання мешканцям міста зручного та універсального інструмента для отримання соціальної допомоги, як-от, забезпечення обліку проїзду в громадському міському пасажирському транспорті, отримання соціального дисконту для оплати товарів у магазинах і супермаркетах, а також пільг в аптечних пунктах при безкоштовному отриманні чи купівлі медикаментів, обслуговування у лікувально-профілактичних установах, отримання медичних послуг; забезпечення оплати житлово-комунальних послуг, забезпечення безготівкової оплати послуг, що надаються міськими комунальними підприємствами при оплаті паркування автотранспорту, забезпечення пільг та субсидій, передбачених нормативно-правовими актами тощо; підвищення якості та ефективності надання соціальних послуг ужгородцям, створення та реалізація прозорого й ефективного механізму персонального надання мешканцям соціальної підтримки, нарахування компенсаційних і адресних виплат; створення прогресивних стандартів соціального забезпечення громадян; побудова орієнтованого на інтереси людей, відкритого для всіх і спрямованого на розвиток інформаційного ресурсу Ужгорода тощо.

Як було зазначено, на допомогу ужгородцям у випадках хвороб, складних життєвих ситуацій уже виплачено понад мільйон гривень. Депутати ухвалили рішення надати матеріальну допомогу майже трьом десяткам ужгородців переважно на лікування у розмірі 2000 гривень.

Комплексну Програму відновлення історичного центру Ужгорода на 2017—2020 роки депутати доповнили, внісши до переліку об’єктів капітального ремонту житлових будинків, на які виготовлена проектно-кошторисна документація та отримано позитивні експерті звіти, будинок № 38 на площі Петефі (капітальний ремонт фасаду). Також внесли до першочергового переліку об’єктів капітального ремонту житлових будинків історичного центру: будинок № 3 на площі Петефі (капітальний ремонт покрівлі та капітальний ремонт фасаду), будинок № 1 на площі Петефі (капремонт фасаду), будинок № 15 на вулиці Волошина (капремонт фасаду), будинок № 38 на площі Петефі (капітальний ремонт покрівлі).

Депутати підтримали ліквідацію комунального підприємства «Парк культури та відпочинку «Боздоський» 32 голосами «за». Оскільки підприємство через не­ефективний менеджмент колишніх керівників накопичило значні борги, то вирішено, що надалі організацією дозвілля в парку Боздоський буде займатися керівництво підприємства «Під замком». Майно КП «Парк культури та відпочинку «Боздоський» буде передано у господарське відання комунальному підприємству «Парк культури та відпочинку «Під замком». Рішення зобов’язує керівництво парку «Під замком» здійснити приймання-передачу майна, про що скласти відповідний акт.

Депутати після обговорення зняли з розгляду питання про надання згоди комунальному підприємству «Ужгородський муніципальний транспорт» на придбання 21 автобуса на умовах фінансового лізингу з правом викупу. Міський голова зазначив, що за умовами банку про лізинг за кожен автобус доведеться заплатити додатково по 800 тисяч гривень, тому є пропозиція відкласти купівлю на кінець року і купити їх без лізингу.

Подібне бачення висловили під час обговорення і кілька депутатів. Передбачається, що придбані автобуси будуть на 50—70 місць, обладнані пристроями для електронних квитків, пандусами та іншими зручностями.

На вівторок 25 липня вирішено скликати чергову сесію, під час якої мають розглянути питання щодо надання земельних ділянок учасникам АТО та учасникам війни в Афганістані. Міський голова звернувся до депутатів із проханням забезпечити більшість, аби сесія відбулася. Відповідне рішення вже підписане, перспектива того, що ужгородські військовики отримають обіцяні наділи, стала ближчою.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат