Ветерани АТО проти мародерства у земельних питаннях Ужгорода

admin 19.01.2017 19:49 РАТУША

Ветерани АТО проти мародерства і тому не допустять непрозорих махінацій навколо 16-ти гектарів ужгородських садів

16 гектарів землі ужгородських садів у районі вул. Загорської для атовців, на яких майже рік піаряться окремі активісти та влада, виявилися власністю ужгородки, що придбала їх у держави. Афера викрилася після звернення жінки до представників організацій “Армія гідності Закарпаття” та Ужгородської філії “Асоціації інвалідів АТО” з пропозицією погодитись на розподіл садів за умови прозорості та чітких критеріїв оцінки кандидатів на отримання наділів.

Адвокат Петро Бадзелюк, представник власниці садів, розповів, що у 2014   році вона отримала   дерева в якості нерухомого майна від держави, оскільки сад був у власності державного підприємства. Зараз же землю під деревами хочуть роздати бійцям. У результаті виникає незрозуміла ситуація, коли бійці можуть отримати траву, а дерева залишаться у власності іншої людини.

“У 2014 році ніхто не міг спрогнозувати, що ця земля за якісь 2 роки буде виділятися військовим, а не використовуватися у сільському господарстві”, – зауважив адвокат.

Зараз же, оскільки ведуться спекуляції навколо 16 гектарів, а сам розподіл ведеться непрозоро, власниця вирішила об’єднатися із громадськими активістами, які “не заплямували свою репутацію”. Вона не проти віддати свої дерева, однак хоче бачити прозорий процес виділення.

Представник Ужгородської філії асоціації інвалідів АТО Руслан Ференці зазначив, що виділення земельних ділянок, на їхню думку, відбувається непрозоро.

«Досі не зрозуміло кому було виділено 450 ділянок. Ми не знаємо що це за люди і звідки вони взялись», – підкреслив Ференці.

Він також повідомив, що він повинен був отримати 10 сотин, а отримав лише сім. Вдова Балог також отримала на 3 сотини землі менше, ніж було вказано у розпорядженні.

Голова ГО “Люстраційна комісія Закарпатської області” В’ячеслав Харченко в свою чергу підкреслив, що на рівні з військовослужбовцями земельні ділянки під будівництво повинні отримати і вчителі та лікарі з великим стажем, шахтарі, будівельники та інші категорії населення, які гідні цього.

«Наразі вдала хоче зіштовхнути людей та військовослужбовців, щоб вони ворогували між собою», – зазначив він.

Також Харченко пропонує віддати частину земель які призначені для військовослужбовців, віддати тим, хто вже десятиліттями стоять на черзі на землю. Воїни не повинні перетворюватися на мародерів, які грабують мирне населення, зазначив В’ячеслав Харченко.

Представник ГО “Армія гідності Закарпаття” Петро Горзов повідомив що його ГО відмовили у виділенні земельних ділянок, міський голова Ужгорода просто ввів у оману військовослужбовців, не виконавши обіцянки.

“Ми дійшли до того, що почали діяти разом із представником власника майна, який до нас звернувся і також дивиться за цими справами. Враховуючи напруженість питання і те, що ділянки можуть виділитися не учасникам бойових дій, які проживають в Ужгороді або районі, ми дійшли висновку, що потрібно вяти контроль за цим питанням” , – розповідає активіст.

За його словами, землю виділити можуть будь-якому учасників АТО, тоді як місцеві бійці залишаються осторонь.

Аби врегулювати це питання, люди вирішили провести громадські слухання.

“Наша мета у тому, щоб землі виділялися, у першу чергу, сім’ям, які втратили родичів, інвалідам, дійсним учасникам АТО, які були на передовій, а потім вже всім іншим бійцям“, – розповів П.Горзов.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат