Дні України 2016 у місті Кошіце (Словаччина)

admin 07.04.2016 21:01 ПОЛІТИКА

Ці дні з 19 по 28 квітня 2016 року запропонують численним учасникам та зацікавленим відвідувачам обширну культурну програму: виставки, презентації української моди та дизайну, концерти, інвестиційний форум, майстер-класи, дискусії та спортивні змагання.  

Дні України у словацьких Кошицах відбудуться вже вдруге. Старт програмі заходів буде даний о 16.30 у Касарнях\Культурпарк (за адресою Kukučínova, 2) вернісажем фотодокументальної виставки "Війна за МИР", організованим Словацько-українським центром партнерства, а також дискусійним форумом "Café Európa" щодо актуальної ситуації в Україні. Запланована тема дискусії: Aktuálna situácia na Ukrajine, (ne)prebiehajúcich reformách i o vývoji vo vzťahoch s Ruskom. Початок 19-04-2016 o 17:30. "Café Európa" — це неурядова організація, підрозділи якої базуються у Кошицах, Прешові, Жиліні, Банській Бистриці та Братиславі. Щодо учасників дискусії, то за інформацією соціальної мережі Фейсбук:
Diskutovať budú:
- Alexander Duleba (riaditeľ SFPA)
- Eduar Buraš (FEMAN, organizátor Dní Ukrajiny)
Špecialni hostia z Ukrajiny:
- Viktor Lazoryk, novinár, politóg
- Peter Hois, šéfredaktor Gazeta "RIO"
Moderuje Patrik Kováč (SFPA).
У наступні дні відвідувачі та гості міста Кошице відвідають культурні заходи та концерти творчих колективів з Києва, Запоріжжя, Кривого Рогу, Івано-Франківська, Львову та Ужгорода. Організаторами заходу є К13 Кошицький культурний центр (директор — Ян КОВАЧ) та об'єднання FEMAN (керівник — Едуард БУРАШ, він же — представник Кошицького міського голови з питань співробітництва міста Кошице з Ужгородом та Україною, пан Едуард БУРАШ — на фото).
А із 26 по 28 квітня там же у Касарнях\Культурпарк відбудеться інвестиційний бізнес-форум SUF-2016 (Словацько-український форум). Основні теми форуму: промислові парки, енергетика, майбутнє словацько-українських відносин, можливості для бізнесу, договір про вільну торгівлю Україна-ЄС. Головний партнер форуму — Американська торгова палата у Словаччині та Словацька торгово-промислова палата у Кошицах.
Заходи відбуваються за підтримки мера міста Кошіце пана Ріхарда РАШІ, який є депутатом Національної Ради Словацької Республіки.
Дні України в Кошицах проводяться в рамках головування Словацької Республіки у Раді Європейського Союзу.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат