Москаль хоче відібрати   у Балог владу в Мукачеві

26.03.2016 15:30 ПОЛІТИКА

Коли Геннадій Москаль виграв у клану Балог бій за обласну раду, здавалося б він на цьому заспокоїться. Фактично ж вибори Балога програв по всій області й останніми бастіонами залишалися Мукачево та Іршава.


І ось зараз Геннадій Москаль розпочав нову битву: за головний оплот Балог — Мукачево.

Голова ОДА навіть знайшов, як можна вибити владні крісла з-під Балог у Мукачеві. Через відмову влади міста фінансувати заклади профтехосвіти.

Як відомо, у бюджеті України не було закладено фінансування ПТУ і це фінансове навантаження лягло на місцеві бюджети. Хуст, Ужгород та Берегово знайшли можливість фінансувати свої ПТУ, а от Мукачево запротестувало. Мерія прийняла бюджет міста без видатків на фінансування ПТУ. Викладачі не отримують зарплати вже третій місяць. Студенти не отримують стипендії.   Відбулося кілька акцій протесту з перекриттям автотраси та блокуванням мерії. Мер Андрій Балога використовує популістську риторику, мовляв, ми не можемо відібрати останні копійки у хворих, немічних та голодних, щоб віддати ці гроші під ПТУ, і пропонує ПТУшникам матеріальну допомогу.

Геннадій Москаль розумів, що це шанс не лише покарати Балогу, а й налаштувати мукачівців проти клану. Він подав до суду на владу Мукачева. Щоправда, місцевий суддя «висміяв» Москаля, вказавши, що голова ОДА неправильно оформив позовну заяву. Москаль від цього лише розізлився і довів справу до Львівського апеляційного господарського суду і виграв. А тепер ще вимагає покарати мукачівського суддю за невідповідність займаній посаді.

Ну а цього тижня Геннадій Москаль звернувся до Верховної Ради з проханням розглянути питання про дострокове припинення повноважень Мукачівської міської ради та проведення тут нових виборів. Причина — порушення міськрадою законодавства й відмова фінансувати три розташовані в Мукачеві професійно-технічні навчальні заклади, як це передбачено Законом «Про Державний бюджет України на 2016 рік».

У листі до парламенту Москаль вказав, що влада Мукачева порушила три статті Конституції та кілька статей Бюджетного кодексу і Закон «Про державний бюджет». Юристи підкріпили листа до Верховної Ради 52-ма документами. Тобто, робота виконана колосальна.

Після того, як було оприлюднено лист Геннадія Москаля до Верховної Ради, влада Мукачева мовчала кілька годин і лише під вечір середи мер Мукачева Андрій Балога розродивя в соцмережах відповіддю Москалю. І знову популізм.

«Мукачево, яке багатьма вважається одним з найкращих міст західного регіону, стоїть кісткою в горлі політичним лузерам та бандитам, які представляють владу на Закарпатті. Вони хочуть бачити наше місто занедбаним та відсталим. Щоб у бюджеті громади не було за що підтримувати малозабезпечених, лікувати хворих, піклуватися про літніх людей і допомагати нашим захисникам, які повертаються з фронту.

Вони хочуть, щоб у Мукачеві не ремонтували доріг, не розвивали соціальну інфраструктуру, не створювали зон відпочинку і взагалі відкинути нас у розвитку на багато років.

Чому так? Відповідь дуже проста: успішне Мукачево — це загроза для них особисто і для їхньої влади. Вони звикли нічого не робити і грабувати державу, відволікаючи увагу людей скандалами та війнами з вітряками.

Це основна і єдина причина постійних нападок на Мукачево з боку очільників кримінально-політичного клану, який, я переконаний, тимчасово захопив владу шляхом підкупу, маніпуляцій та погроз.

Зі свого боку відповідально заявляю: ми не ті, хто піддається тиску і шантажу. Ми захищатимемо місцеве самоврядування та інтереси Мукачева до кінця. Якщо влада хоче повторити сценарій 2004 року, то ми готові до будь-яких варіантів розвитку подій. Питання лише в тому, чи не боїться чинна влада повторити «успіхи» своїх попередників», — написав Андрій Балога.

Але це немотивована бравада Балоги-молодшого. Потрібно просто визнати свою помилку, внести зміни до бюджету і дати людям зарплати, а студентам стипендії. Бо амбіції амбіціями, а людям потрібно з чогось жити. До речі, у четвер Балога-молодший так і зробив і видав розпорядження щодо виділення стабілізаційної дотації на фінансування ПТУ в розмірі 7 мільйонів гривень. І виникає питання: для чого було влаштовувати весь цей цирк?

ТЕГИ : геннаій москальвіктор балога

Коментарі :


26.03.2016 23:45 ТОЧНО ТАК

Дурні, бо “обираємо” нікчемну владу, бо терпимо – нікчемів, хамів, бидло…
Бо, народ, родом із СРСР – хоче “царя” (він же Генсек, Президент, мер)… Шкода!
Одне з найстаріших міст – Мукачево, яке колись мало Магдебургське право, але з останніми “чесними” виборами – “скотилось” до преємників… продовжує жити в СРСР!
Шановні активісти, депутати та мукачівці (як й ужгородці, закарпатці, українці), у ЦИВІЛІЗОВАНОМУ світі, куди прагнемо – МУНІЦИПАЛІТЕТИ – НЕ КУПУЮТЬ ЕВАКУАТОРИ,НЕ ЛІКВІДОВУЮТЬ ПОЗАШКІЛЬНІ ЗАКЛАДИ ОСВІТИ, НЕ КРАДУТЬ ГРОШЕЙ ІЗ МІСЬКОГО БЮДЖЕТА, НЕ ФІНАНСУЮТЬ ДЕРЖАВНІ УСТАНОВИ З КІЛЬКОХ БЮДЖЕТІВ ОДНОЧАСНО, НЕ ПОРУШУЮТЬ КОНСТИТУЦІЮ В ЧАСТИНІ ОПЛАТИ ПРАЦІ ВЧИТЕЛЯМ ТА СТИПЕНДІЙ СТУДЕНТАМ, НЕ ФІНАНСУЮТЬ ЗА РАХУНОК ПОДАТКІВ МІСТЯН ШТУЧНО СТВОРЕНІ КОМУНАЛЬНІ ПІДПРИЄМСТВА МІСТА(НА ПІДСТАВНИХ ОСІБ ДЛЯ ВІДМИВАННЯ ДЕРЖАВНИХ ГРОЩЕЙ), НЕ БРЕШУТЬ ЦИНІЧНО СВОЇМ ВИБОРЦЯМ, НЕ СТВОРЮЮТЬ КИШЕНЬКОВУ МУНІЦИПАЛЬНУ ПОЛІЦІЮ ДЛЯ КРИШУВАННЯ ВЛАНИХ БІЗНЕСІВ МУКАЧІВСЬКОГО КЛАНУ, НЕ ПРОДАЮТЬ З АЕРОДРОМУ МІСТА ПЛИТИ ВЗЛІТНОЇ СМУГИ ШАХРАЯМ, НЕ ВИРУБУЮТЬ ЗЕЛЕНІ НАСАДЖЕННЯ У ПАРКАХ ПІД ВИДОМ “САНІТАРНОЇ РУБКИ”, НЕ ЗАБИРАЮТЬ ВІД ДІТЕЙ ЗАКЛАДИ НАВЧАННЯ, НЕ ПРИНИЖУЮТЬ ГІДНІСТЬ МІСЦЕВИХ МЕШКАНЦІВ, А МЕР ВИХОДИТЬ ДО МІТИНГУАЛЬНИКІВ ВІДРАЗУ, ЯКЩО ВІН СПРАВЖНІЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА І НЕ УНИКАЄ ЗУСТРІЧІ З СВОЇМИ ВИБОРЦЯМИ, ЯКИМ ОБІЦЯВ ЩАСЛИВЕ МАЙБУТНЄ, А ВИЯВЛЯЄТЬСЯ, ЩО ЦЕ ВСЕ БРЕХНЯ!
НЕ ТАКОГО МЕРА МУКАЧІВЦІ ЗАСЛУЖИЛИ! ЯК ПРИЙШОВ ТАК І ПІДЕ! НЕХАЙ ІДЕ ДОУЧУВАТИСЯ У АМЕРИКУ, ДЕ ЙОГО НЕДОВЧИЛИ.
ІНІЦІЮВАТИ ВІДСТАВКУ МЕРА МУКАЧЕВА ТА ЗБІР ПІДПИСІВ-ЦЕ НАЙПЕРШЕ !


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат