Прокуратура та СБУ візьмуться за активістів, які влаштували в Ужгороді ходу з антиугорськими гаслами

admin 17.03.2016 17:34 ПОДІЇ

Провадження розпочнуть на прохання депутатів обласної ради. Йдеться про неоднозначний марш слави Героїв Карпатської України, який відбувся в Ужгороді   13-го березня.

  Під час ходи активісти скандували «Мадярів на ножі»   та інші нацистські і расистські гасла. Такі дії, на думку обласних обранців, принижують Закарпаття, розпалюють міжетнічні конфлікти та   відштовхують   Україну   від Європи.   До правоохоронних органів щодо порушення досудового розслідування звернулися кілька   депутатських фракцій, зокрема, Опозиційний блок:                                                                  
- Історично та ментально, так вже склалося, що Закарпаття завжди було толерантним та виваженим краєм.   І коли до нас привозять якихось людей на подібні акції, щоб провокувати закарпатців, розпалювати   міжетнічні конфлікти, - це не нормально, - заявив лідер Опозиційного блоку   у Закарпатті   Олександр Ледида.   -   Ми засудили цю подію, - смолоскипну   ходу з цими гаслами, - і звернулись до прокуратури, щоб вона знайшла всіх провокаторів , щоб подібне більше не повторювалося на вулицях нашого міста чи в області. Ми не можемо цього допускати.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат