Закарпатські рятувальники долучилися до вшанування 77-ї річниці проголошення Карпатської України

admin 15.03.2016 15:41 ПОДІЇ

15 березня в меморіальному комплексі «Красне Поле» поблизу Хуста відбулися урочистості, присвячені вшануванню 77-ї річниці з дня проголошення незалежності Карпатської України.


Саме на Красному полі відбувся кровопролитний бій між захисниками Карпатської України – воїнами Карпатської Січі – та армією Угорщини. Повторивши подвиг героїв Крут, молоді січовики першими в Європі чинили озброєний опір фашистським окупантам і віддали свої життя за свободу рідної землі.
У церемонії покладання квітів до Пам’ятного Хреста, встановленого на честь загиблих Карпатських січовиків, взяли участь керівництво краю й Хустського району, а також начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Роман Гудак. Всі учасники заходу віддали належне заслугам полеглих воїнів і вшанували їх хвилиною мовчання.
«Сучасне покоління обов’язково має пам’ятати про такі знаменні дати, як бій на Красному полі. Адже тільки цінуючи власні надбання в минулому, ми зможемо створити гідне майбутнє. Карпатська Україна стала прикладом побудови незалежної держави, хоч і проіснувала зовсім недовго. Ми повинні постійно пам’ятати про подвиг закарпатців, які віддали власні життя задля кращої долі своїх співвітчизників», – зазначив начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Роман Гудак.
У ДСНС України у Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат