В Ужгороді можуть з’явитися вулиці Шухевича та Івасюка

admin 07.03.2016 10:05 ПОЛІТИКА

Науково-дослідний інститут українознавства надіслав Богдану Андріїву та Геннадію Москалю рекомендації щодо перейменування вулиць міста Ужгорода – відповідно до "декомунізаційного" законодавства.

Міністерство освіти і науки підтримало напрацювання робочої групи Ужгородської міської ради з питань перейменування вулиць. Також НДІ українознавства вніс пропозиції з перейменування ще двох вулиць, які підпадають під дію закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”. Інститут запропонував змінити назву вулиці Івана Туряниці на честь очільника Гуцульської Республіки Степана Клочурака, а вул. Краснодонців – на вул. Олександра Блистіва, коменданта сотні Хустського коша.
Загалом у переліку вулиць Ужгорода, які пропонують перейменувати – сімнадцять назв. Серед пропонованих варіантів змін – вул. Благоєва – на вул. Кондратюка, Галана – на вул. Героїв Крут, Котовського – на вул. Івасюка і Лавріщева – на вул. Р. Шухевича.


http://7dniv.info/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат