7 мільйонів гривень виділить влада на боротьбу з туберкульозом у Закарпатті

admin 01.03.2016 10:45 СОЦІО

Україна посідає друге місце серед країн Європейського регіону за показниками захворюваності на туберкульоз. Не оминула ця біда і Закарпаття. Тому крайовими депутатами схвалена відповідна програма протидії захворюванню на туберкульоз в області на 2012-2016 роки.

На фінансування заходів Програми на 2016 рік передбачено кошти у сумі 6,8 мільйонів гривень. Для покращення реалізації заходів із профілактики та лікування туберкульозу в краї, раціонального використання коштів обласного бюджету   й пропонується депутатам облради внести зміни до цієї Програми.

Іншими словами, причинами, які призвели до необхідності внесення даних змін, є зміни структури облдержадміністрації, а також динамічність ситуації з туберкульозу в області, поширеність хіміорезистентних форм захворювання.

Тож внесення змін до заходів цієї Програми дасть змогу своєчасно   забезпечити заклади охорони здоров'я витратними матеріалами, діагностичними реагентами, лікарськими засобами, що в свою чергу дозволить провести на належному рівні діагностику, лікування та профілактику туберкульозу серед населення області, в кінцевому результаті – покращить реалізацію всіх заходів щодо протидії туберкульозу.


- Переконаний, що реалізація заходів Програми та їх повне фінансування реально покращить профілактику з протидії туберкульозу, запобігти смертності від туберкульозу та його поширенню, покращити своєчасне виявлення та діагностику цього захворювання та забезпечити ефективне лікування хворих на всіх етапах. І, звісно,   сприятиме стабілізації епідемічної ситуації в області і зменшенню економічних втрат від даної недуги. Загальний обсяг фінансових ресурсів для виконання завдань Програми складає 33,6 мільйонів гривень, - резюмував голова Закарпатської облради Михайло Рівіс.

admin


За матеріалами прес-служби Закарпатської обласної ради

ТЕГИ : туберкульоз

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат