У закарпатській бібліотеці відкрилася фотовиставка від учасника АТО

admin 25.02.2016 10:45 СОЦІО

 

В Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф.Потушняка відбулася презентація фотовиставки учасника бойових дій в зоні АТО Сергія Братасюка «Духовна війна: озброєні книгою».

Це дебютна персональна фотовиставка, хоча Сергій захоплюється фотографією вже понад 30 років.
 
Сергій Братасюк, сержант 128-ї окремої гвардійської гірсько-піхотної Закарпатської бригади Сухопутних військ Збройних Сил України, під час несення служби в зоні АТО, фотографував навколишній побут, природу та людей, які його оточували.
   
«Перші місяці я не й знав, що фотографувати. Адже краєвиди Сходу дуже відрізняються від наших мальовничих Карпат. Тому я почав фотографувати все навколо, поступово вибудувалася тематика світлин. Фото розбитих будівель і так вистачає. Хотілось позитиву»- ділиться думками Сергій.
В колекції Сергія назбиралось понад півтори тисячі світлин із зони АТО. Фотовиставка «Духовна війна: озброєні книгою» присвячена солдатам, які у складному воєнному стані, знаходили час для спілкування з книгою. За словами Сергія, люди знаходили віддушину в книжках і повернувшись додому, їм було легше адаптуватись до мирного життя.  
 
На презентації фотовиставки були присутні і побратими Сергія Братасюка, які несли з ним службу і є героями його світлин. Так, товариш Сергія з позивним Сват   зауважив : «Сергій всюди ходив з фотоапаратом. Він полював за цікавими кадрами, освітленням. Завжди хотів когось підловити. Ми його називали фото-снайпером!»

Сьогодні суспільство, поринувши у повсякденні турботи, часто забуває, що   там, на Сході, йде війна і проливається кров. Але, навіть, незважаючи на те пекло, там є Світло і Добро. Виставка «Духовна війна: озброєні книгою» - це живий фотодоказ того, що українці- це читаюча нація.

Євгенія Напуда,
головний бібліотекар відділу обслуговування
Закарпатської ОУНБ ім. Ф. Потушняка

admin

ТЕГИ : АТО

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат