Із 1 січня 2016 року розпочалась кампанія декларування доходів

admin 05.01.2016 16:11 ПОДІЇ

Декларації про майновий стан потрібно подавати до податкової інспекції за місцем своєї податкової адреси   за новою формою   , яка затверджена наказом Мінфіну від 02.10.2015 №859 та   зареєстрована у Мін’юсті 26.10.2015 за №1298/27743.

                  Обов’язок щодо подання декларації про майновий стан і доходи, отримані у 2015 році, передбачений для тих громадян, які отримували доходи, що підлягають оподаткуванню, але з яких податок не утримувався. Зокрема до таких доходів відносяться:
- доходи від осіб, які не є податковими агентами;
- доходи від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та/або нерухомого майна;
- дохід від надання майна в лізинг, оренду (суборенду), житловий найм (піднайм);
- інвестиційний прибуток;
- вартість успадкованого чи отриманого у дарунок майна;
- іноземні доходи.
                Також, обов’язкове подання декларації у разі отримання громадянином доходів у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород від двох і більше податкових агентів тощо.
                Податкова декларація за 2015 рік подається до 1 травня 2016 року. Бланк податкової декларації можна отримати в податковій інспекції безкоштовно.
                На офіційному веб-порталі ДФС України www.sfs.gov.ua платники мають можливість скористатися електронним сервісом „Декларування та допомога он-лайн” або   електронним сервісом „Електронний кабінет платника податків” та за допомогою детальних інструкцій та підказок заповнити декларацію з необхідними додатками та відправити документ он-лайн.
                Уже в перший робочий день окремі платники податків відвідали податкову та задекларували отримані в минулому році свої доходи, серед них були платники котрі скористалися правом на отримання податкової знижки.

ДПІ у м.Ужгороді

admin

Коментарі :


06.01.2016 18:10 марія

уже один нам кролик обіцяв субсидію за пару тижнів, зараз у Мукачівському районі люди чекають результату по 5 місяців, одні одговорки, зато за пару сотень гривень від жебраків мож усьо порішати. Кажуть, ош новий начальник спеціально так робить і нич роботу не організовує, бо так легше гроші від народу бідного дурити. Нашто ті революції робити, кіть нико нич не видить і все лим хуже.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат