Фехтування. Варфоломеєва стала третьою на Чемпіонаті України серед кадетів

НФФУ 11.02.2016 16:47 СПОРТ

6-7 лютого у Харкові відбувся Чемпіонат України з фехтування на шпагах серед кадетів. Останній відбірковий турнір до кадетської першості Європи зібрав 57 шпажисток і 78 шпажистів із усіх куточків України.

Переможницею жіночих змагань стала Катерина Чорній з Києва. За підсумками турніру Катя не просто завоювала звання Чемпіонки України, але й уперше у своїй кар'єрі очолила кадетський український рейтинг.

Срібна нагорода дісталася господарці турніру Анастасії Зеленцовій, яка у фіналі поступилася Чорній з рахунком 9:15, а бронзові нагороди завоювали Дар'я Варфоломєєва із Закарпаття й Ганна Чернишова з Києва.

У командних змаганнях лідирували харків'янки. Фінальна зустріч господарок турніру - сестер Зеленцових Аліни й Анастасії, а також Діани Бездетко й Ксенії Макарущенко з представницями столиці Катериною Чорній, Ганною Чернишовою, Анастасією Конрад і Софією Слюсаревою завершилася з рахунком 45:42 на користь харків'янок.

Першу половину зустрічі обидві команди провели на рівних, однак уже з п'ятого двобою харків'янки вирвалися вперед і перед останнім дев'ятим боєм були попереду на 9 уколів − 36:27. Однак лідер киянок Катерина Чорній так просто віддавати зустріч не збиралася й задала справжній бій Аліні Зленцовій, зумівши відіграти в останньої цілих 6 уколів, однак початковий розрив у рахунку був занадто великий, і у підсумку все ж таки   перемогли харків'янки з рахунком 45:42.

Бронзову нагороду завоювала збірна Київ-2 у складі Людмили Гайдай, Дар'ї Заболотної, Анастасії Самко й Альбіни Славінської. У зустрічі за третє місце киянки обіграли збірню Закарпаття (45:37).

У шапжистів звання Чемпіона України завоював діючий лідер всеукраїнської класифікації львів'янин Віталій Свистіль. У півфіналі Віталій одним уколом обіграв харків'янина Максима Карюченко (5:4), а Дмитро Самойлов (Харків) здобув перемогу над Михайлом Варакутою (Запоріжжя) (15:11). Фінальний двобій між Самойловим і Свистілем завершився з рахунком 15:9 на користь останнього.

Командні змагання хлопців завершилися перемогою збірні Київ-1 (Олег Гундар, Назар Кожин, Максим Рудик і Мілан Шафар).

У фіналі кияни обіграли львів'ян − Ростислава Білецького, Назара Майорчика, Віталія Свистіля й Богдана Струк (45:31), а двобій за бронзу між   Харків-1 і Київ-2 завершився з рахунком 34:30 на користь харківської команди (Максим Карюченко, Владислав Круглов, Андрій Опанасенко, Дмитро Самойлов).

ФФУ дякує Федерації фехтування Харківської області й особисто президенту Андрію Миколайовичу Макарущенко за високий рівень організації змагань, а також чудові призи переможцям і призерам чемпіонату.

НФФУ

ТЕГИ : фехтування

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат