У Мукачеві бастували водії маршруток

admin 22.12.2016 11:42 ПОДІЇ

У Мукачеві бастували водії маршруток, бо їм не виплачують компенсації за пільговиків

Днями мукачівцям довелося пересуватися по місту або пішки, або на таксі. Річ у тім, що з 10-ї до 16-ї місцеві водії маршруток влаштували акцію протесту й пасажирів ігнорували.

Причиною забастовки стала невиплата компенсацій «маршрутникам» із міського бюджету за транспортування пільговиків. Перевізники неодноразово зверталися з цього приводу до місцевої влади, але їх не почули. Більше того, 15 грудня під час сесії міськради мер Мукачева Андрій Балога відмовився від усякого відшкодування. «Ми їм виплачувати нічого не будемо, ніде перевізникам витрати не компенсують у Закарпатській області, крім Ужгорода», – сказав. І поінформував, що за четвергову протестну акцію автоперевізники заплатять штраф 36 тис. грн.

Варто зауважити, що ГО «Асоціація перевізників м. Мукачево» перед тим надіслала відкрите звернення до голови ОДА Геннадія Москаля, в якому зокрема зазначається: протягом дня в одному автобусі перевозять від 200 до 600 пільговиків, а відшкодування отримували за 40 – 120, і тільки по 0,65 грн за особу, незважаючи на чинний тариф. Проте за 2016-й перевізники не отримали жодної копійки, станом на 1 листопада заборгованість становила 926,9 тис. грн. «Ми розцінюємо дії міської влади як цілеспрямоване знищення галузі пасажирських перевезень у місті», – йдеться у зверненні.

А що стосується Ужгорода, в прес-службі мерії нам підтвердили: відшкодування «маршрутникам» із муніципального бюджету виплачують, хоч і не в повному обсязі. Тут тільки своїх пільговиків нараховують 27 тисяч, а є ж іще ті, хто в обласному центрі вирішує якісь свої справи. Плюс 14,5 тис. школярів, котрі тепер теж їздять безкоштовно. За всіх них наразі впродовж року виплачено компенсацію в розмірі 12, 4 млн грн.

zak.depo.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат