Тячівський лісгосп нарощує реалізацію дров (ФОТО)

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ 05.12.2016 16:23 СОЦІО

 

І такою змогою люди із задоволенням користуються.

Для цього новоствореному підприємству ДП «Тячівське ЛГ» передали дровокольний станок. Лісівники його швидко освоїли і розгорнули виробництво. Вже за короткий термін роботи дровокола вдалося значно збільшити потреби населення в колотих дровах. Працівники лісового господарства відзначають, що за таким видом чистого енергоносія завжди черга. «Ми складаємо дрова на піддони. Це така своєрідна тара, щоб покупець міг на власні очі побачити, які дрова, якої якості. До того ж, кожен піддон має стандартний об’єм – 1 кубометр, тому їх легко облікувати. Так, один кубометр готової продукції, запакований у піддон, вартує 1250 грн. Без піддонів той же кубометр колотих дров обійдеться покупцю у 1100 грн. Паливний матеріал продається безпосередньо у адмінбудинку лісгоспу, що знаходиться у селі Нересниця», – каже директор лісосго господарства Наталія Катреняк.


Виходить, і людям добре, і в лісі чистіше стає. В цьому ми нещодавно переконалися, відвідавши лісгосп.

«Забезпечення місцевого населення твердим паливом - одне із завдань нашого господарства, – стверджує директор лісгоспу. – Це соціальне питання. З дровами в лісгоспі проблем немає. Наразі під реалізацію маємо 50 м3 готової продукції й будемо заготовляти їх до весни. Зараз продукція на складі не залежується, особливо із настанням морозів. Більшість покупців – власники приватних будинків, але й деякі підприємства переходять на дров’яне опалення. Тільки за минулий тиждень уже реалізовано - вже 30 кубометрів дров колотих. Потреби житлово-комунального господарства й соціальної сфери ми задовольняємо в повному обсязі».


Разом з тим, Наталія Іванівна запевняє, у лісгоспі триває реалізація й звичайних дров. З початку року їх вартість не змінилася: за 1 м3 таких дров населення платить 250 грн, а організації та підприємства – 440 грн.


Іван Васильович, житель села Нересниця Тячівського району вже 16 років сам займається заготівлею дров, однак цього року вирішив придбати готові, сухі дрова:


«Для мене це дуже зручно. Придбавши твердопаливний котел, закупив дрова і взимку вже тепло. Збирати дрова в лісі - вийде дорожче, ніж купити, адже деревина волога й її треба ще рубати, а в лісгоспі кожне полено, як на підбір. Хоча ходити в ліс і роботу в лісі я люблю, садити ліс. Намагаюся щовесни взяти участь в посадках разом із лісівниками. Просто приходжу в лісництво і пропоную свою допомогу».

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

ТЕГИ : ліс

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат