Сьогодні у Закарпатській ОДА будуть голуби миру

admin 03.02.2016 10:41 СОЦІО

Десятки дітей з Івано-Франківська, Львова, Тернополя, а також Ужгорода сьогодні, 3 лютого зберуться у фойє Закарпатської ОДА з тим, аби виготовити паперових голубів з побажаннями для чеських і словацьких дітей про мир в Україні та Європі.

Голубів з українськими написами розмістять на величезних банерах у формі мап сусідніх держав, які відтак повезуть у Чехію і Словаччину. Згодом у столицях цих держав – Празі та Братиславі – у присутності державних посадовців, політиків, депутатів та представників української діаспори українські діти презентують карту чеським і словацьким дітям.
Початок заходу об 11.00.

Довідково: З ініціативи низки народних депутатів України, громадських діячів, представників діаспори закордоном, іноземних дипломатичних представництв в Україні, впродовж грудня 2015 – червня 2016 року благодійна організація «Фонд «Відродження Прикарпаття» реалізує міжнародний соціальний проект «Діти за мир у всьому світі». Офіційне відкриття проекту відбулося 19 грудня 2015 року, під час якого 250 дітей створили велику карту України, розміром 2 на 1,5 метри. На неї наклеїли 250 паперових голубів, яких виготовили власноруч. На кожному голубові хлопчики та дівчатка писали побажання своїм ровесникам з інших європейських країн. Проведене дійство було зареєстровано, як встановлений новий рекорд України у категорії: «Масові заходи» - «Найбільша карта України виготовлена дитячими руками, заради миру у всьому світі».
Цей проект має на меті привернути увагу людей до збереження миру не тільки в Україні, а і в цілому світі, до захисту інтересів нашої держави, а також підтримати позитивний імідж України в Європі шляхом залучення дітей.

admin


За матеріалами прес-служби Закарпатської ОДА

ТЕГИ : Закарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат