Сергій Ратушняк: Як Порошенко виторгував безвіз... для нашого лісу (+)

admin 25.11.2016 11:01 ПОЛІТИКА

Сергій Ратушняк: "Обіцяючи єврочиновникам скасувати мораторій на вивезення з України необробленого лісу-кругляку, Президент Порошенко краде в українців їх робочі місця і можливість годувати свої сім'ї. Владу, яка позбавляє Україну лісів і майбутнього, треба гнати в шию"

ЕС заявил о согласии Украины вновь вывозить лес

Корреспондент.net, 24 ноября 2016 г., 17:58

Порошенко запретил экспорт древесины в прошлом году.

По мнению президента Еврокомиссии, вновь вывозить лес станут в ближайшее время.

В ближайшие недели Украина отменит запрет на экспорт необработанной древесины, препятствующий получению транша макрофинансовой помощи от Евросоюза. Об этом по результатам саммита Украина-ЕС в Брюсселе сообщил в четверг, 24 ноября, президент Еврокомиссии Жан-Клод Юнкер.

"Я был рад тому, что украинский президент выразил намерение снять запрет на экспорт древесины. Это было условие, которое мы выдвинули", – сказал Юнкер.

По словам политика, это будет сделано в следующие несколько недель, что позволит ЕС предоставить Украине обещанный транш на сумму 600 млн евро.

Как сообщал Корреспондент.net, запрет экспорта древесины тормозит транши от ЕС.

По материалам: Европейская правда

http://korrespondent.net/ukraine/3778630

*************************

Про це заявив у Брюсселі президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер у четвер, 24 листопада за результатами самміту Україна-ЄС.

– Я був радий тому, що український президент висловив намір зняти заборону на експорт деревини. Це була умова, яку ми виставляли. Ми висловлювали побажання, очікування, і, як я розумію, це буде зроблено в наступні кілька тижнів. Це дозволить нам надати останній транш у сумі 600 млн євро, який ми обіцяли Україні в рамках фінансової допомоги, – заявив високопосадовець ЄС на брифінгу журналістам.
Зауважимо, що Брюссель наполягає на скасування мораторію на експорт до ЄС кругляка з України ще до того, як воно вступило у дію – з 1 листопада 2015 року.

Більше того, процедура скасування заборони на експорт кругляка до Європи вже розпочалося, адже український уряд нещодавно надіслав ЄС власні пропозиції з цього питання.

Додамо також, що попри заборону експорту кругляка за останній рік вкрай гостро стоїть питання незаконних рубок в Карпатах, адже масштаби «вандалізму» просто вражають. Красномовно у цьому контексті виглядає скандал з незаконними рубками лісу на самісінькому кордоні з ЄС.

mukachevo.net/

+++++++++++++++++++++++++++++++

В Закарпатье не хотят, чтобы за 600 миллионов транша Украине вырубили все наши леса

25.11.2016

Глава Закарпатской облгосадминистрации Геннадий Москаль лично будет просить нардепов от Закарпатья не голосовать за отмену моратория на экспорт леса

В сообщении пресс-службы Закарпатской ОГА говорится о том, что Г.Москаль выступает категорически против отмены запрета на вывоз необработанной древесины из Украины.

– Давайте не будем уподобляться аборигенам, у которых колонисты за стеклянные побрякушки выдуривали землю, – заявляет Москаль. – А докажем, что мы европейская нация, которая имеет свой гонор и бережет национальные богатства. Про 600 миллионов евро помощи через полгода все забудут, а вырубленные и проданные за копейки Карпаты станут национальным позором на долгие годы. Закарпатье – единственная область, лесистость которой занимает более половины территории, и мы единственные в Украине, кто не продает в Европу ни топливную, ни деловую древесину. Так должно быть и впредь.

Пусть европейские партнеры переносят деревообрабатывающее производство к нам и делают готовую продукцию, а не превращают Украину в сырьевой придаток. Я лично буду просить нардепов от Закарпатья не голосовать за отмену моратория на вывоз необработанной древесины за границу.

Напомним, что вчера президент Еврокомиссии Жан-Клод Юнкер заявил, что Украина в ближайшие недели отменит запрет на экспорт необработанной древесины. В ответ на это ЕС готов предоставить нашей стране последний транш финансовой помощи в сумме 600 миллионов евро.

http://ru.korzonews.info/

+++++++++++++++++++++++++++++++

Москаль просить нардепів не мінятися за принципом часи на труси

Москаль: «Давайте не уподібнюватися аборигенам, у яких колоністи за скляні брязкальця виманювали національні багатства»


Голова Закарпатської ОДА особисто проситиме нардепів від області не голосувати за скасування мораторію на експорт лісу

Геннадій Москаль виступає категорично проти скасування заборони на вивезення необробленої деревини з України. – Давайте не уподібнюватися аборигенам, у яких колоністи за скляні цяцьки виманювали землю, – заявляє Г.Москаль. – А доведемо, що ми європейська нація, яка має свій гонор і береже національні багатства. Про 600 мільйонів євро допомоги через півроку всі забудуть, а вирубані й продані за копійки Карпати стануть національною ганьбою на довгі роки. Закарпаття – єдина область, лісистість якої займає більше половини території, і ми єдині в Україні, хто не продає в Європу ні паливну, ні ділову деревину. Так має бути й далі. Нехай європейські партнери переносять деревообробне виробництво до нас і роблять готову продукцію, а не перетворюють Україну в сировинний придаток. Я особисто буду просити нардепів від Закарпаття не голосувати за скасування мораторію на вивезення необробленої деревини за кордон. Нагадаємо, що вчора президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Україна в найближчі тижні скасує заборону на експорт необробленої деревини. У відповідь на це ЄС готовий надати нашій країні останній транш фінансової допомоги у сумі 600 мільйонів євро.

Прес-служба ОДА

admin

Коментарі :


03.12.2016 14:11 орел,тот,что белый.

да москаль ты прав,но скоро очень скоро ты не будеш головой ода,а будеш увы,ментовским пенсионером.а жаль ибо в подкарпатскую русь снова дадут,какого-то очередного молдаванина из поршенковской/рошен/,а этим будет все похер и наш лес туда-же


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат