МЗС Угорщини викликало посла РФ після передачі одіозного телеведучого Дмитра Кисельова

admin 26.10.2016 10:53 ПОЛІТИКА

Кисельов заявив, що події 1956 року, можливо, були першою "кольоровою революцією" в дружній СРСР країні


Міністерство закордонних справ Угорщини викликало посла Росії в Будапешті, після того як одіозний російський телеведучий Дмитро Кисельов назвав події в Угорщині 1956-го року "кольоровою революцією". Про це повідомляє АР.

Як пояснили у відомстві, Угорщина "не сприймає будь-яку неповажну позицію по відношенню до повстання 1956 року або її героїв".

Угорські дипломати підкреслили, що російські державні ЗМІ показали угорську революцію як "погром" і як першу з "кольорових революцій", порівнявши її з Помаранчевою революцією 2005 року в Україні, маючи на увазі, що за революцією стоїть США.

Як повідомляє ВВС, репортаж про антирадянське повстання в Угорщині був показаний минулої неділі у програмі Кисельова.

"У підводці до сюжету Кисельов сказав, що події 1956 року, можливо, були першою "кольоровою революцією" в дружній СРСР країні. Кисельов також заявив, що настрій повсталих "було підхоплено західними розвідками, які вже в ті часи відпрацьовували технологію перетворення спочатку мирного протесту в кривавий хаос", - сказано в повідомленні.

Новини за темою: У Москві закидали резиденцію посла США фаєрами, трьох затримали
Також повідомляється, що в самому репортажі йшлося, що для участі в повстанні з Австрії в Угорщину закидалися диверсійні загони нацистів, які втекли після війни.

Прес-секретар посольства Росії в Угорщині Ірина Звонова повідомила "ТАСС", що зараз узгоджується час візиту посла в угорський МЗС.

В Угорщині зараз відзначається 60-річчя повстання, яке почалося 23 жовтня 1956 року, і через два тижні було придушене СРСР. У результаті зіткнень загинули більше двох тисяч угорців і близько 700 радянських військовослужбовців.

Угорське повстання стало однією з важливих подій періоду холодної війни, що продемонструвала, що СРСР готовий військовою силою утримувати комуністичні режими в країнах Варшавського договору.

http://ua.112.ua/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат