Детальніше про спробу самогубства на Закарпатті 35-річного судді

admin 05.10.2016 10:02 ПОДІЇ

У неділю, 2 жовтня, в обласному центрі Закарпаття сталася надзвичайна подія – у власному помешканні здійснив спробу суїциду суддя Апеляційного суду Закарпатської області Євген Животов.

Про це певні приватні джерела повідомляли вже зрана в понеділок, однак із правоохоронних органів жодної інформації не надходило. Про інцидент, який стався о 5-й годині ранку, прокуратура вустами свого прес-секретаря повідомила у вівторок о другій половині дня. Як виявилося, суддя намагався покінчити з собою пострілом впритул у скроню з «травмата» – пістолета для відстрілу гумових куль типу Макарова.

За попередньою інформацією, виявила Є. Животова у непритомному стані його дружина(у сім‘ї є ще ніби дочка). Наразі 35-річний служитель Феміди перебуває в обласній клінічній лікарні (хоча за найостаннішою інформацією, суддю вирішили лікувати в Києві). Рана виявилася не смертельною, але, схоже, є серйозне пошкодження мозку. Існує побоювання, що молодий чоловік може залишитися інвалідом якщо не на все життя, то надовго.

Як стверджують близькі до Є. Животова особи, ввечері, у день який передував спробі самогубства, ужгородець перебував у вкрай пригніченому та депресивному стані, а поведінка була надзвичайно дивною. Інші джерела наголошують: такий стан мав місце не один день поспіль. Сказати важко, що трапилося з випускником юридичного факультету Закарпатського державного університету, але при цьому інформація про освідчення Є. Животова на вміст у крові алкоголю чи наркотичних речовин відсутня. Було зрозуміло, що чоловік має якісь серйозні проблеми, тим паче, що раніше він працював у одному з найкорумпованіших районів краю – Великоберезнянському.

Дані, фактаж з цього приводу отримати дуже складно. Ймовірно, хтось намагався приховати неприємний інцидент. Про це свідчить і те, що з часу надзвичайної події минуло вже більше трьох діб, однак до сьогодні жодних офіційних повідомлень з цього приводу озвучено не було. Якби не один колишній прокурорський працівник, то й ми не мали б цього важливого сповіщення. Хоча інформація про спробу самогубства у судових структурах уже "гуляла" у понеділок зрана. Схоже, робиться спроба використати цю ситуацію для дискредитації певних осіб, безпосередньо причетних до резонансного розкриття корупційних схем на Закарпатській митниці ДФС, пише один із закарпатських сайтів.

Хто такий Євген Животов? Він є суддею судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення Апеляційного суду Закарпатської області. Кажуть, що належить до числа найменш публічних суддів цього суду. Його сестра також має юридичну освіту, На даний час, за інформацією з надійних джерел, ніби перебуває у відпустці із 19 вересня. Хоча в списку призначених на вівторок (4 жовтня) для розгляду справ, його прізвище фігурує у складі колегії суддів. Очевидно, цей список формувався дещо раніше.

Євген Животов є сином судді судової палати Вищого спецiалiзованого суду України з розгляду цивiльних i кримiнальних справ Геннадія Животова, 1956 р. н., уродженця східної України. Народившись у м. Єнакієво, він у 1983 р. закінчив юридичний факультету Львівського держуніверситету ім. І. Франка. Останній до свого призначення в Київ працював в тому ж Апеляційному суді Закарпатської області – був навіть заступником голови суду. Дружина ніби із Закарпаття.

Як уже повідомлялося раніше, у травні на приватній автостоянці Ужгорода (вулиця 8 Березня) спалили автомобіль «Шкода-Октавія» чорного кольору 2002 р. випуску, що належав тодішньому судді Великоберезнянського районного суду, мешканцю обласного центру Є. Г. Животову. Ось із таким послужним списком мав намір звести рахунок із життям 35-річний суддя в Ужгороді.

Василь СТРУК
http://uzhgorodka.uz.ua/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат