Об’єднання громад Хустщини та Свалявщини: за і проти (ВІДЕО)

admin 13.09.2016 09:23 ПОДІЇ

У приміщенні Закарпатської облдержадміністрації гучно. Сотні активних мешканців та депутати сільських рад зі Свалявщини та Хустщини приїхали в обласний центр на зустріч з відповідальними за децентралізаційну реформу.


Прагнуть з’ясувати, чому досі немає письмових висновків щодо створення об’єднаних територіальних громад.

Адже, підготували і подали усі документи, провели громадські слухання із позитивним результатом.

-В принципі я сюди ходжу уже тиждень кожного дня, весь час кажуть,аби приходив завтра. Скажу вам так, працюю сільським головою з 2002 року. Село Поляна є найкращим населеним пунктом Закарпатської області, ми три рази завойовували це звання. Невже я схожий на людину, яка не може подати три документи відповідно до діючого законодавства. Це вже просто маразм. Поляна відповідає всім критеріям, відповідно до добровільного об’єднання громадян, — Іван Драгобецький, сільський голова Поляни.

-Я 10 років живу у Павлові, і бачу як було при інших сільських головах і як є зараз, і як може бути майбутнє. За об’єднання, бо хочу, щоб наші діти жили краще. У Львові, Львівській області, інших областях – немає таких ситуацій, люди хотять об’єднань і жити краще. У нас на Закарпатті ця ситуація мені незрохуміла, - Володимир Цоклан, активіст с. Павлово.

Однак, приїхали зі Свалявщини і ті, хто проти об’єднаної громади. Аргументують це самодостатністю Плосківської сільради.

-Я відстоюю позицію своєї громади, а ми проти об’єднання. Ми самодостатня сільська рада, ми можемо самі існувати. Цього року у нас навіть був профіцит бюджету. Потроху робимо дороги, освітлення. Можемо і самі існувати. , багато людей проти, - Руслана Кобулей, депутат Плосківської сільради.


mukachevo.today

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат