Закарпатці здобули медалі на відкритті гірськолижного сезону в Україні

25.01.2016 17:37 СПОРТ

Початок гірськолижного спортивного сезону відбувся на Полтавщині.

З 18 по 21 січня на гірськолижному спортивному комплексі «Сорочин Яр» пройшли перші у 2016 році офіційні всеукраїнські змагання з гірськолижного спорту – етап розіграшу Кубка України та Всеукраїнські змагання серед юнаків та дівчат, - інформує Федерація лижного спорту України.

Унікальності полтавським перегонам додали командні змагання, які вперше увійшли до національної гірськолижної програми. З липня 2015 року цей вид гірськолижних змагань входить до програми зимових Олімпійських ігор, тож готувати сані, як відомо, слід заздалегідь.

Віковий ценз включав спортсменів 2005 року народження і старші. Юнаки та дівчата молодших вікових груп (2004-2005 р.н., 2002-2003 р.н., 2000-2001 р.н.) розігрували першість Всеукраїнських змагань з гірськолижного спорту. А дорослі 1999 р.н. і старші боролись за звання переможця етапу розіграшу Кубка України.

У різних вікових категоріях призові місця розділили наступним чином (серед спортсменів і закарпатські представники):
2004-2005 р.н. – Лілія Зелінська (СДЮШОР Ясиня, Закарпатська обл..) та Михайло Константінов (ГК «Київ-Каштан», м.Київ).
2002-2003 р.н. – вихованці ДЮСШ ім..О.Бутовського (Полтавська обл.) Олеся Квіта та Микита Мілько.
2000-2001 р.н. – Єлізавета Дяченко (ДЮСШ ім.О.Бутовського, Полтавська обл..) та Віталій Айб (СДЮШОР Ясиня, Закарпатська обл.).
1999 р.н. і старші – Катерина Щирба (ГК «Київ-Каштан», м.Київ) і Василь Теличук (СДЮШОР Ясиня, Закарпатська обл.).

У заключний день змагань спортсмени змагались вже командами. Проходження паралельних трас відбувалось досить захоплююче і – у деяких моментах – навіть драматично.
Спортсмени нашої області вибороли перше місце у етапі розіграшу Кубка України. Відзначились Анастасія Горбунова, Василь Теличук, Левко Цибеленко, Крістіан Мінай.

ТЕГИ : гірські лижі

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат