Затримання судді Ротмістренка: вміст алкоголю становив 2,24 проміле

admin 18.08.2016 15:35 ПОДІЇ

В Ужгородському міськрайонному суді прокоментували затримання судді під час водіння авто у   стані   алкогольного сп’яніння.

Михайло Володимирович Ротмістренко дійсно є суддею Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області.   Починаючи з жовтня 2014-го року правосуддя Михайло Ротмістренко не здійснює. Причина – закінчення 5-ти річного терміну перебування на посаді судді. Тож, впродовж 2-х років суддя очікує призначення його на посаду безстроково. Разом з тим, з 1-го серпня поточного року Михайло Ротмістренко перебуває у щорічній основній відпустці.

"Принагідно повідомляємо, що питання притягнення судді до дисциплінарної відповідальності не відноситься до компетенції керівництва Ужгородського міськрайонного суду, а є прерогативою спеціально уповноваженого на те органу – Вищої кваліфікаційної комісії суддів", - інформує прес-служба Ужгородського міськрайонного суду.

Як відомо, у Мукачеві п'яний суддя керував автомобілем, у той час як   вміст алкоголю в його організмі перевищував   норму в 11 разів.

Михайло Ротмістренко – суддя Ужгородського міськрайонного суду з жовтня 2009 року. Що цікаво, став суддею досить скоро після університетських парт – закінчив виш у 2006-ому, за три роки до призначення. У березні 2015-го Вища кваліфікаційна комісія суддів України рекомендувала Михайла Ротмістренка обрати безстроковим суддею.

30 травня 2013 року проти нього відкрили дисциплінарне провадження.

Живе суддя на одну зарплату, яка за рік склала 160 тисяч 73 гривень. Це, якщо розділити на 12, виходить приблизно 13,3 тисяч гривень в місяць.

У своїй декларації суддя вказав, що володіє земельною ділянкою у 5 тисяч кв. м. І все. Більше ніякої інформації про нерухомість не вказано. Аналогічно нема інформації про нерухомість і у декларації судді за 2014-ий рік.

Поліція зупинила BMW X5 сріблястого кольору за порушення ПДР учора близько 20:30. Патрульні одразу ж запідозрили затриманого   у сп'янінні. Це доводила порушена координація рухів, нечітка мова і, врешті, запах із рота.

" Громадянин намагався уникнути відповідальності, наголошуючи на своїй високій посаді", - йдеться у повідомленні закарпатських патрульних.

Аби довести свої слова, чоловік показав посвідчення, яке доводило його посаду. На місці проходити тест нетверезий суддя відмовився, а у лікарні результати проб крові показали 2,24 проміле алкоголю.

На порушника склали адмінпротоколу, а долю судді повинен вирішити суд.


 

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат