Фінальна частина обласних змагань вальників лісу відбудеться у Міжгірському районі

admin 10.08.2016 08:57 ПОДІЇ

У суботу, 20 серпня, у Міжгірському районі відбудеться фінальна частина обласних змагань вальників лісу “Лісоруб-2016”, повідомляють у прес-службі Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства.


Участь у змаганнях візьмуть близько 36 осіб з лісомисливських, лісозаготівельних та лісодослідницьких підприємств Закарпатської області.

Конкурс пройде у шість етапів. Учасники змагатимуться у майстерності заміни ланцюга на моторній пилці, у розкряжуванні колоди, у валці дерев і обрізанні сучків та у довільній частині змагань.
Як розповів сьогодні на прес-конференції начальник ЗОУЛМГ Валерій Мурга, цього року організатори вирішили запозичити європейський досвід проведення подібних змагань. Тому учасники будуть демонструвати свою майстерність не на лісових насадженнях, а на вкопаних у землю 12-метрових деревах, які спеціально привезуть на місце проведення змагань з лісгоспу.
“Не хотілося б, щоб люди звинуватили лісників у тому, що заради змагань була завдана шкода закарпатським лісам. У нас достатньо деревини після вітровалів та буреломів, аби забезпечити учасників чемпіонату необхідним лісоматеріалом та спорядженням”, — розповів В.Мурга.
Він також додав, що окрім традиційних етапів змагань гостям заходу продемонструють зразки прикладної роботи з деревиною. Наприклад, майстри покажуть, як з коренів дерев можна виготовити речі домашнього вжитку та декору.
Переможці обласного фіналу представлять Закарпаття у Києві на Всеукраїнському чемпіонаті по валці лісу, який відбудеться 26 серпня.

unn.com.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат