Монополія влади в Мукачеві призвела до занепаду комунальної сфери міста

admin 10.08.2016 07:46 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Безвідповідальність, бездарність та нахабство Мукачівської міської влади просто вражає! Про це в спільнті Варишська хижа NEWS пише Олександр Кармазин.


Невже мукачівці цього не бачать та не розуміють, що купа некомпетентних одіозних керманичів міста, що змінили своїх попередників з того ж угрупування, яке керувало містом десятки років та нещадно грабували його й кожного мукачівця особисто, продовжує робити те саме з новою силою!

Хіба в Мукачеві настільки неосвічена та несвідома громада, яка дозволяє знущатись та обманювати себе десятки років підряд, кожного разу вірячи в байки про те, що цього разу буде інакше!

Невже одіозний олігарх, що подарував сину місто спроможний настільки нахабно обводити навколо пальця десятки тисяч мукачівців, які віддали за нього свій голос?

І в той же час збагачуватись шаленими темпами, за мізерні копійки скуповувати з молотка власність громади завдяки своїм ставленикам на відповідних посадах та більшості ЄЦівців у міськраді, а потім перепродавати їх втридорога!

Скільки ще мукачівці терпітимуть наруги над собою?

Декілька днів тому гуляв з родиною у так званому парку Перемоги по просівших тротуарах, які не так давно були вимощені новенькою бруківкою!

Не те щоб я раніше там не був, чи не бачив що там робиться, просто руки не доходили щоб написати!

Я, не маючи відповідної будівельної освіти, але за мотивами долі трохи знайомий з будівельною галуззю, зміг розгледіти в парку ряд порушень ДБН та ДСТУ. Мало того що саме покриття просіло не рівномірно утворивши тим самим горби та ями, та ще й бордюри піше самого покриття, що унеможливлює відвід води з доріжки!

Те що парк намагаються привести до ладу не може не радувати, адже в Мукачеві немає місця для відпочинку, і здавалося б це дуже потрібна ініціатива міської влади для міста!

Якби не старі звички та некомпетентність, жадібність та безвідповідальність!

Адже тротуари в парку вимощені за кошт громади, бруківка куплена не зрозуміло в кого та за яку ціну, але теж за кошт громади, через декілька місяців просідає, що спричиняє дискомфорт, небезпеку та не найкращий вигляд!

Про залишені підрядником бордюри та будівельне сміття уздовж доріжок взагалі не йдеться!

Між доріжками значні перепади до ґрунту, невже не можна підсипати ґрунтом до рівня доріжок зелені зони парку, невже не можна облаштувати нормальне газонне покриття, мається на увазі не ті сорняки що зкошені косою яка призначена для косіння бур’янів для розчистки території у важкодоступних місцях та нерівних рельєфах, а нормальна газонна трава, покошена газонокосаркою на колесах, яка саме для цього і призначена!

Ба більше – це є грубе порушення ДБН та ДСТУ, за яке передбачена відповідальність згідно законодавства, як підрядника так технічний нагляд, так і відповідальну особу з боку замовника, тобто міста!

А ще тут можна вбачати розтрату коштів громади!

Але найцікавіше те, що немає жодної реакції влади Мукачева, експертиза не проведена, депутатська комісія не створена, підрядник до відповідальності не притягнутий, дефекти не усунуті, гроші громади не повернуті, винних з посад не усунуто, до відповідальності не притягнуто!

Робиться вигляд ніби нічого не сталося!

Що свідчить про співучасть влади в злочині.

Я добре розумію структуру, та вертикаль управління міської ради, я розумію, що мер не може займатись, контролювати, та управляти усіма процесами які відбуваються в місті особисто, для цього у його розпорядженні функціонує цілий апарат, який отримує заробітну плату з міського бюджету яка їх влаштовує це очевидно, що складається з різних відділів, підрозділів та департаментів загалом це сотні людей!

Як правило, будь який мер в будь якому місті, прийшовши до влади, приводить з собою свою команду, яка складається зі спеціалістів у різних сферах, яких він призначає своїми заступниками, радниками, помічниками, керівниками цих самих відділів, підрозділів та департаментів, для налагодження в них роботи належним чином.

Адже відомо, що коли відділ, підрозділ, управління чи організація працює погано, то це не люди в них працюють погано, а їх керівники працюють погано!

А оскільки цих всіх керівників призначає мер, то і відповідає за їх роботу теж мер!

Тому і питати треба з мера!

До бруківки додається ще побачений капітальний ремонт торгових будиночків, яким ще рік від народження не виповнився!

Ми всі пам’ятаємо яким поспіхом будувались ці будиночки у дві зміни, не дивлячись на погодні умови, цілодобово, не рахуючи витрат аж до самого початку фестивалю червоного вина, а деякі будиночки так і не встигли добудувати, тому вони й стоять недобудовані без покрівлі під дощем та гниють собі, ніби їх мукачівцям безкоштовно дали!

На фотографіях видно, що у більшості будиночків зірвані дошки з підлоги, які абсолютно нічим не оброблені на кшталт бітумної мастіки, щоб захистити їх від гниття та продовжити вік.

Спочатку я подумав, що дошки вже згнили та будуть їх замінювати, але пройшовши далі в глиб парку побачив що бригада будівельників знімає дошки й зі стін.

На запитання хто вони, і що роблять будівельники відповіли, що вони працівники фірми, яка має усунути недоліки цих будинків, їх завдання усунути скрізні щілини, які утворились шляхом всихання деревини!

А для цього необхідно зняти всі дошки, та встановити їх ще раз уже щільніше! Цього можна було уникнути використавши вже сухі та оброблені матеріали, а замовників назвали ідіотами!

Хлопці також запевнили, що вони не є працівниками комунального підприємства та компанії, що зводила ці будинки, їх просто винайняли усунути дефекти!

Отже, з будиночками теж виникає багато запитань, і теж до мера, адже за його ініціативи та під його керівництвом так безглуздо витрачаються кошти з міського бюджету, оплачуючи шалені рахунки за будівництво та ремонт в тому ж році!

Як на мене, будиночки без ремонту мінімум років 10-15 мали простояти, але в Мукачеві вони чомусь і рік не простояли!

парк Якби підрядники “виконали” роботи по мощенню бруківки яка відразу просіла, або збудували б подібні будиночки які потребують в перший же рік капітального ремонту особисто для мера на одному з його маєтків, яка була б його реакція!

Можна припустити, що підрядники не тільки усунули всі недоліки безоплатно та в найкоротші терміни, а ще компенсували всі збитки які тільки можна уявити!

То чому ж у випадку з містом, яким меру довірили керувати та розпоряджатись його коштами, в Андрія Балоги таке халатне відношення?

Відповідей може бути декілька.

Або мер повний телепень, і в усій його команді нема адекватних людей в чому я сумніваюсь, або йому начхати на місто, бо доля підрядників йому важливіша за долю міста!

Як на мене і перший і другий випадок говорить про не припустимість такого відношення до міста!

Олігарх він і в Африці олігарх!

Багато поплічників мера (співучасників) які коментували мої попередні публікації рекомендували мені записатись до мера на особисту зустріч та запропонувати йому шляхи вирішення проблем!

Моя позиція полягає у наступному:

На моє переконання А.В.П.І. Балоги є Олігархами, хочемо ми цього чи ні, а олігархам немає місця у будь-якій владі, бо це є ракова пухлина яку треба видаляти!

Хто такий олігарх, його вплив на економіку міста, району, області та держави в цілому, його мета перебування у владі, можна прочитати в інтернеті, або в світовій літературі яка була написана на основі реального життя інших країн переживши у свій час нашу історію! Так як є у нас, так вже було в них!

Тому дивлячись у корінь проблеми, розуміючи наслідки зволікання я активно намагаюсь донести до мукачівців, що ні Андрій Балога, ні будь-який інший олігарх не виправдає покладених на нього надій, і повірте він не потребує чиїхось порад, або зауважень.

У нього вже давно є якісні фахівці які фахово його консультують і вони краще нас з вами знають що і як потрібно робити!

Але на заваді стоїть стан мера Мукачева!

Він ОЛІГАРХ!

А олігарх – це бізнесмен у першу чергу, і його бізнес це те заради чого він прийшов до влади!

Завдяки владі він може створити парникові умови для свого бізнесу, та заробляти на кожному з нас!

Я не проти бізнесу чи влади, я за те щоб вони існували окремо!

Я не збираюсь обслуговувати ОЛІГАРХІВ!

Я бажаю гідного життя нашим дітям та онукам, які слово олігарх знатимуть лише з книжок!

А всі мої публікації спрямовані на те щоб мукачівці відкрили очі та поглянули під іншим кутом на Балогу Андрія та його родину!

trubyna.org.ua/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат