Як виглядає нова виставка в галереї "Ілько" (ФОТО)

admin 09.08.2016 13:42 ДОЗВІЛЛЯ

 

Нещодавно генеральне консульство Угорщини презентувало в Ужгороді, у галереї "ІЛЬКО" добірку світлин Андраша Банкуті. Фотовиставка "БУДНІ" відображає народження вільної України очима угорського фотографа у період між 1989 та 2008 роками.

Консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Ласло Віда зазначив, що метою організації виставки було зловити той неповторний момент, який наступає тільки один раз. "В цьому році наступить 25-річчя незалежності України і ми хотіли б надати належну честь цьому святу. Але це не єдина подія 25-річної історії. 25 років тим дипломатичним стосункам, які утворила Угорщина з Україною, 25 років з дня відкриття посольства Угорщини в м.Кїв і, що дуже близьке для нас, 25 років відкриття угорського консульства саме в м.Ужгород. Як 25 років тому Угорщина перша визнала незалежною Україну так і сьогодні це свідчить про незламну підтримку Угорщини у тому шляху, який обирає Україна", – додав він.


Оформлення фотовиставки Андраша Банкуті взяв на себе художник Тарас Табака, а відеоряд, який супроводжував відкриття, підготував угорський відділ телеканалу "Тиса-1".


Андраш Банкуті згадує: "За свої 58 років я дуже багато їздив, багато подорожував Радянським Союзом, зокрема Україною. Я зробив безліч фотографій, оскільки об'їздив більшу частину регіонів України. Зокрема, побував і в Донецьку, і в Дніпропетровську, і в Києві, і в Криму, але з великою любов'ю завжди відвідував Закарпаття.

Я сам дуже люблю переглядати свої фотографії. До прикладу, якщо фотографії 120 років, то в той час, коли вона робилася, воно було сучасним, а для нас вона вже історія. Так само сьогоднішні фото з фиставки з часом теж стануть історією".
Більше фото на Сторінці ProZak.info у фейсбуці.


Довідково:
Андраш Банкуті народився у 1958р у м. Будапешт. Після закінчення середньої школи склав іспит на професійного фотографа, а також отримав спеціальність професійного фотокореспондента у журналістській школі при Угорській Асоціації журналістів. У 1995-2012 рр. обіймав посаду завідуючого відділу фотокореспонденції найбільш вагомого угорського політично-економічного часопису HVG, сьогодні є фоторедактором видання Figyelo та головним редактором журналу Digitallis Foto Magazin. Десять років поспіль є головним редактором книжкової серії "Фотографії року".
У 1983 році Міжнародна спілка журналістів присвоїла Андрашу Бакуті звання Міжнародного майстра прес-фотографії. У 1991 році на фотоконкурсі Interpress отримав гран-прі, у 1993 році удостоєний премії ім.Балог Рудольфа та Пулітцерівської премії, у 2010 році – премії ім. Танчич Мігаля.


Фото: Олександра Шевченко, ProZak.info

admin

ТЕГИ : Ужгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат