В Ужгороді судять водія, який віз ліки з Італії у зону АТО

admin 08.08.2016 13:21 ПОДІЇ

Сьогодні в Ужгородському апеляційному суді (вул. Довженка, 7) відбувається аппеляціонній суд на водієм, який допомагав волонтерам доставляти життєвоважливі препарати з Італії для зони АТО.

З початку 2015 р. харківський волонтер-провізор Тетяна Іванченко налагодила контакт з католицькою громадою Італії і регулярно передає медпрепарати для воїнів АТО і переселенців.

Італійська громада отримує ліки безкоштовно, за програмою передачі препаратів, чий термін придатності закінчується через 6 мсц. Виробники фармацевтики передають їх громаді, яка розподіляє їх по нужденним як в Італії, так і в інших країнах. Наприклад, поряд з Україною, також ці ліки направляються в зони конфліктів і тяжкого становища в Африці.

Ліки привозять в Україну бусиками, перевіреними і співпрацюють з волонтерами водіями. Потрібно відзначити, що італійська громада зверталася в офіційні структури України, щоб налагодити офіційні шляхи поставок, але це так і не відбулося.

Вночі, 21 березня митниця «Тиса» зупинила бусик водія-перевізника. Серед ліків, наприклад, були реанімаційний препарат «Соломедрол», який знімає набряклість мозку (у продажу - близько 700 грн.); антибіотики 3го покоління та інші життєво важливі ліки. На коробках було розписано куди їх повинні передати: волонтерам до Києва і Запоріжжя, а також до військових частин Авдіївки, Щастя, Костянтинівки.
Наразі митники склали протокол на 2 препарату, а ще 20 ящиків з іншими препаратами не були описані і просто зникли, волонтери припускають, що вони просто вкрадені.
Водієві пред'явлено штраф на 104 000 грн.
Волонтери та воїни звертаються з проханням до ужгородських і національним ЗМІ стежити за цим процесом і приділити йому достатньо уваги.

admin

ТЕГИ : суд

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат