Студенти УжНУ вивчатимуть кібербезпеку

admin 29.07.2016 11:51 СОЦІО

В УжНУ нові спеціалізації.

ДВНЗ «УжНУ» - єдиний навчальний заклад у регіоні, що успішно готує фахівців на кафедрі твердотільної електроніки з/с інформаційної безпеки за освітньо-професійними напрямками „Системи технічного захисту інформації”,   і „Безпека інформаційних та комунікаційних систем”, які відповідають спеціальності «Кібербезпека».

Для студентів цих спеціальностей на кафедрі запроваджено спецкурси з програмування розподілених інформаційних систем з використанням сучасних мов: C++, Java, PHP, RubyonRails, HTML, JavaScript, CSS.   Значне покращення матеріально-технічної бази комп’ютерних класів кафедри, створення швидкісної комп’ютерної мережі та мережі Wi-Fi сприяло введенню нових курсів вивчення інформаційних та інноваційних освітніх технологій.

Лабораторії базової кафедри оснащені науково-методичною і нормативною   документацією, довідковою літературою та сучасною апаратурою технічного захисту   інформації.   Але враховуючи стійке зростання попиту на висококваліфікованих фахівців здатних адекватно реагувати на стрімкий ріст загроз кібербезпеці як Закарпатської області, так і країни в цілому науковці УжНУ спільно з фахівцями облдержадміністрації при активній підтримці голови Закарпатської ОДА Москаля Г.Г. та голови Закарпатської обласної ради Рівіса М.М. працюють над обласноюпрограмою «Підвищення якості фахової підготовки та кваліфікації фахівців з кібербезпеки в ДВНЗ «УжНУ» на 2016 − 2018 роки». У рамках даної програми планується завершення технічного забезпечення регіонального центру (навчальної лабораторії) захисту інформації та   оснащення   його нассучаснішим обладнанням; проведення зустрічей, тренінгів, майстер-класів та дистанційної форми навчання кращими фахівцями галузі; проведення   науково-практичних конференцій, стажування студентів та викладачів ДВНЗ „УжНУ в європейських вузах; проходження студентами навчальних, виробничих та технологічних практик на базі організацій, що працюють у галузі інформаційної безпеки; розроблення та видання науково-методичних посібників й монографій   у співавторстві з кращими фахівцями з кібербезпеки України, у тому числі на електронних носіях.

У 2007 році для студентів кафедри започатковано науково-практичні тренінг-семінари висококваліфікованими ІТ-фахівцями провідної американської фірми у галузі новітніх інформаційних технології “SWAN”. Науково-практичним полігоном для студентів-магістрантів і аспірантів кафедри є Управління СБУ та Держспецзв’язку України, експертно-криміналістичний центр УМВС України   та Ужгородський науково-технічний центр матеріалів оптичних носіїв інформації ІПРІ НАН України. Зазначені структури оснащені сучасними технічними засобами електроніки, телекомунікацій та захисту інформації: вимірювальними лініями, вольтметрами, вимірювачами КСХН панорамними, радіовиявлювачами вимірювальними, що відповідає чинним вимогам до забезпечення навчального процесу.

Фахівці інформаційної безпеки працевлаштовуються у   спеціальних підрозділах Управління СБУ та МВС України, установах і підприємствах сфери управління Державної служби спеціального зв‘язку та захисту інформації України, компаніях інформаційного та телекомунікаційного напрямку, державних і приватних структурах, де використовуються сучасні інформаційно-комунікаційні технології в сфері підприємницької та банківської діяльності.



За додатковою інформацією звертайтесь, будь ласка:

м.Ужгород, вул.Волошина, 54, фізичний факультет ДВНЗ “УжНУ”,

кафедра твердотільної електроніки з/с інформаційної безпеки (каб. 221),

сайт : teib.info;

е -mail: teib@teib.info, kaf-teib@uzhnu.edu.ua, vasyl.rizak@teib.info

admin

ТЕГИ : УжНУ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат