На Закарпатті розпочався «Децентралізаційний марафон»

Галина Дзьобак, Богдана Магас   студентки відділення журналістики УжНУ 22.07.2016 12:46 СОЦІО

«Децентралізаційний марафон» - це широкомасштабна акція, яка охопить всі регіони України. Протягом півроку у громадах відбудеться близько 1000 виїзних заходів, які організують регіональні відділення Асоціації.

Про старт такої акції на Закарпатті 21 липня у прес-центрі газети «Неділя» розповідали Іван Ревтій, виконавчий директор Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України, Олег Лукша, регіональний консультант з правових питань РВ АМУ та Іван Драгобецький, полянський сільський голова. 

Основною ідеєю акції є всебічне роз’яснення переваг, які можуть надати більші права громадам і водночас збільшити фінансування. Процес проходить достатньо важко, тому, використовуючи загальну мережу регіональних відділень асоціації міст України, було вирішено залучити до роботи висококваліфікованих фахівців. У зв’язку з тим Закарпатське регіональне відділення звернулося до різних консультантів, зокрема з юридичних та фінансових питань. Наразі вже провели 15 зустрічей у селах, й отримали перші результати: у багатьох селах прийнято розпорядження про об’єднання, а також в обласну адміністрацію надійшли пропозиції щодо ухвалення   доходу тієї чи іншої громади.

Одним з перших у створенні громад у своєму окрузі на Закарпатті був полянський сільський голова   Іван Драгобецький. Він вважає неправильним те, що більшість голів сільських рад бояться створювати громади. Жителі сіл теж бояться об’єднуватися в громади, адже думають, що місто поглине село.

Тож чи варто створювати громади, і як це вплине на життя мирних жителів – вирішувати кожному громадянину зокрема.

Галина Дзьобак, Богдана Магас студентки відділення журналістики УжНУ

ТЕГИ : децентралізація

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат