24 серпня – офіційне відкриття «Совиного гнізда» в Ужгороді

admin 11.07.2016 09:14 ПОДІЇ

Реконструкція архітектурного комплексу   «Совине гніздо» на фінішній прямій. В стислі строки після численних конфліктів, під прискіпливим поглядом контролюючих органів та громадськості   львівська фірма ТОВ «Трансбуд» завершує будівельні роботи.


«Коли ми отримали об»єкт і оглянули його, зрозуміли, що задля   цілісного збереження будемо змушені змінити концепцію реконструкції. В грошовому еквіваленті вартість робіт здорожчала не суттєво, але рятувати одну з будівель довелося негайно», - розповів директор фірми-підрядника Володимир Марценюк.

Найскладніше, на думку будівельників, було звільнити комплекс від сміття, яке накопичилося тут десятиліттями.   На першому етапі було вивезено більше 400 тон непотребу, а якщо врахувати тильну сторону «Богольвару», яка   вздовж усієї стіни на 5 метрів вгрузла в грунт та сміття, то й всі 600 тон.



Загальна площа відновлювальних робіт склала майже 900 квадратних метрів. Уже на День Незалежності, 24 серпня планується офіційне відкриття комплексу, а на День міста Ужгорода перший винний фестиваль в реконструйованому винному льосі.

У приміщеннях "Богольвару" розмістяться: музей виноробства, зала для зустрічей офіційних делегацій, концертна зала, дегустаційна зала для проведення тематичних заходів, туристично-інформаційний центр.

Нагадаємо, 8 липня минулого року виконавчий комітет Ужгородської міської ради   уклав угоду з ТОВ «Будівельна компанія Трансбуд» на реставрацію пам’ятки архітектури національного значення «Амбар та винний льох XVIII ст.» Вартість ужгородських робіт складає 928 тисяч євро.   Реставрація відбувається в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна за кошти міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу.

http://uzhgorod.in/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат