О. Ледида: "Тільки мир в Україні поверне людям майбутнє!"

admin 07.07.2016 18:00 ПОДІЇ

Проходять два останні пленарні тижні нинішньої сесії парламенту, на яких депутати повинні голосувати за зміни до Конституції в частині децентралізації.   Опозиційний блок розробив свій варіант Конституції, який забезпечить мир і згоду між регіонами. Бо тільки мир поверне людям віру в майбутнє, тільки мир дасть можливість розвиватися економіці   і створювати нові робочі місця.   Тільки мир   та розвиток   дадуть людям можливість жити   краще.

Лідер Опозиційного блоку в Закарпатті - Олександр Ледида:

Що ми маємо на сьогодні? Україна знову перед загрозою війни. На Донбасі знову бої.   Все   тому,   що Мінські угоди   - не виконуються. І   хоч влада сама запропонувала проект Конституції з особливим статусом Донбасу і передачею влади на місця,   тепер вона робить усе для того, щоб його не приймати.   На Донбасі тільки офіційно вже загинуло   більше 9 тисяч осіб,   кожен день війни приносить нові жертви,   десятки тисяч безвісти зниклих. Мільйони людей змушені були залишити свої домівки і тікати від війни.   І поки не настане мир – у них не буде дому. Поки в країні не буде миру – у людей не буде майбутнього. І якщо влада не хоче миру, ми самі повинні зупинити війну.   Ми самі повинні зробити так, щоб влада почала дослухатися до людей. Опозиційний блок - єдина політична сила, яка реально робить все для того, щоб настав   мир. Ми постійно відстоюємо мирний план, ми постійно говоримо про те, що без миру не може бути майбутнього і стабільності в державі. Центральна влада повинна розуміти це.   А місцевій владі треба віддати повноваження і гроші, і вона буде виділяти Києву стільки, скільки потрібно   на потреби центральної влади.       Якщо ми побудуємо таку   країну, в ній ніколи не буде сепаратизму.   У такій країні люди в регіонах не думатимуть, що їх обділяє   чи   обкрадає центральна влада.   У такій країні будуть сильні   і   рівні регіони. Тому проект, який підготував Опозиційний блок - це те, що потрібно для виконання Мінських угод. Коли він буде прийнятий, в Україні настане мир.


Довідка: 11 пункт Мінських угод, підписаних 12 лютого 2015 року, передбачав «Проведення конституційної Реформи в Україні зі вступом в СИЛУ до кінця 2015 року нової Конституції, яка передбачає в якості ключового елемента децентралізацію (з урахуванням особливостей окремих районів Донецької та Луганської областей, узгоджених з представниками цих районів), а також прийняття постійного законодавства про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей відповідно до заходів, зазначеними в примітці 1, до кінця 2015 року ».
31 серпня 2015 року зміни до Конституції, передбачені Мінській угоді, були прийняті в першому читанні. Голосування в цілому, намічене на січень 2016 року, не відбулися.
20 червня депутат від «Самопомочі» Роман Семенуха повідомив, що 14 липня парламент прийме закон про вибори на Донбасі і зміни до Конституції в частині децентралізації.   Однак, 28   червня на урочистому засіданні з нагоди Дня Конституції президент заявив, що зміни до Конституції в частині децентралізації в другому читанні будуть внесені лише тоді, коли будуть виконані умови безпеки на Донбасі.
«Умови безпеки» Петро Порошенко охарактеризував так: «Повинен бути встановлений повний і тривалий режим припинення вогню. Росія ... повинна вивести всі свої війська, зброю і техніку з території України. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повинна отримати повний доступ на всю неконтрольовану територію, а також встановити постійний моніторинг над тимчасово неконтрольованим ділянкою українсько-російського державного кордону. Повинно відбутися реальне роззброєння всіх незаконних угруповань на цій території, встановлення зон безпеки ».
    Внаслідок невиконання Мінських угод обстановка на лінії розмежування на Донбасі в останні півтора місяці загострилася. Так, 29 червня в районі Дебальцево відбувся повномасштабний бій   із застосуванням заборонених Мінській угоді важких видів озброєння, в ході якого українські війська зайняли три висоти, але потім були звідти вибиті. 30 червня місія ОБСЄ повідомила, що сторони стягують війська на Луганському напрямку.

admin

Коментарі :


07.07.2016 19:17 правий

РІО, нащо вам Ледида?


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат