У вівторок облрада звільнить директора аеропорта «Ужгород», а мукачівку Галай нагородить за Еверест

admin 09.06.2016 16:08 ПОДІЇ

У четвер, 9 червня, депутати Закарпатської облради, представники різних політичних партій обговорили питання, включені до порядку денного другого пленарного засідання третьої сесії, яке відбудеться наступного тижня у вівторок.

Головуючий президії –Михайло Рівіс озвучив всі питання, а їх понад 60, а також зауваження та пропозиції, висловлені крайовими обранцями на засіданнях профільних комісій, що відбулися у міжсесійний період. Він також поінформував присутніх про завершення терміну ряду обласних програм, які були прийняті без фінансування (їх приблизно 15), і що їх необхідно перезатвердити. У Василя Ільницького виникло актуальне питання, чому на сайті облради взагалі не оприлюднюються звіти по таких програмах. Доречність публічного звітування всіх без виключення програм підтримав і перший заступник голови облради Йосип Борто. Тож було прийнято рішення в подальшому, аби виконавчий апарат обласної ради «вивішував» на офіційний сайт усі звіти програм.
Віктор Русин також висловив слушне зауваження щодо необхідності присутності керівництва ОДА під час проведення президій, аби прийняті спільно рішення були більш дієвими з боку виконавчої влади і не впиралися у бюрократичну тяганину.
Першим розглянули питанням про внесення змін до рішення облради від 13.03.2014 №988 «Про надання мисливських угідь у користування громадській організації «Берегівське районне товариство мисливців та рибалок», з якого доповів начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга. За словами посадовця, дане товариство зарекомендувало себе взірцем з дотримання всіх необхідних вимог у лісовому та мисливському господарстві, тому запропонував депутатам підтримати проект рішення комісії з питань екології та використання природних ресурсів.
Далі депутати погодили включення до порядку денного пленарного засідання наступні питання: про Програму поліпшення вивчення української мови у загальноосвітніх навчальних закладах з навчанням мовами національних меншин; про стан автомобільних доріг та перспективи розвитку дорожньої галузі області; про внесення змін до Програми розвитку туризму і курортів у Закарпатській області на 2016-2020 роки; про виконання у 2015 році Програми економічного і соціального розвитку Закарпатської області на 2015 рік та основні напрямки розвитку на 2016-2017 роки; про виконання Програми передачі гуртожитків Закарпатської області у власність територіальних громад на 2012-2015 роки; про виконання Програми інформатизації області на 2013-2015 роки; про виконання Обласної програми «Спортивний майданчик»; про виконання Програми розвитку транскордонного співробітництва області на 2011-2015 роки та інші.
Коли зайшлося про Програму поводження з твердими побутовими відходами у Закарпатській області на 2016-2020 роки, то було враховано пропозицію профільної комісії передбачити закупівлю мобільних пересувних сортувальних ліній для гірських районів краю.
До речі, з понад 60 питань деякі було виключено з порядку денного, оскільки не витримані строки про оприлюднення. Тож, з остаточним переліком питань, які виноситимуться на розгляд сесії 14 червня можна буде ознайомитися на сайті облради http://zakarpat-rada.gov.ua/
Також не включено для розгляду питання про програму проведення заходів із ліквідації комунальних підприємств Закарпатської облради на 2016-2017 роки, позаяк ще не завершено процес інвентаризації об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
Одноголосно прийнято розглянути на сесії питання, передбачені планом роботи облради на ІІ-й квартал, серед яких: про Програму фінансового забезпечення розвитку транскордонної співпраці органів місцевого самоврядування Закарпатської області на 2016 рік, в якій передбачити участь представників органів місцевого самоврядування області у міжнародних зустрічах із обміну досвідом стосовно реформування ОМС в країнах Європейського Союзу.
Також включено до порядку денного сесії наступні питання: про затвердження Плану заходів на 2016 рік із виконання Програми енергоефективності та енергозбереження Закарпатської області на 2016-2020 роки; про виконання Програми модернізації, ремонту та заміни ліфтів у житловому фонді Закарпатської області на 2012-2015 роки; про виконання Програми переведення у 2012-2015 роках котелень бюджетних установ на альтернативні види палива; про виконання Програми розвитку та вдосконалення нефрологічної служби в області на 2011-2015 роки; про виконання Обласної програми «Цукровий та нецукровий діабет» за 2009-2015 роки; про виконання Програми «Репродуктивне здоров’я населення Закарпатської області» за період 2008-2015 роки. Окремо розглянуто питання про надра краю та майна.
Також у вівторок депутати вирішуватимуть долю директора Закарпатського обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Ужгород», а мукачівці Ірині Галай, яка перша з України здолала найбільшу вершину Еверест, вручатимуть достойну нагороду.
Прес-служба Закарпатської облради

admin

Коментарі :


10.06.2016 20:54 папік дорогий

се дівочка віп-девочка, бо за такі гроші сама не поїде, а має файного спонсора.Повезло у житті. Хотя і в дитинстві не бідувала, так як батько Галай Олександр відомий прислужник клану із завидова, та й ще нині гребе і не ганьбиться, керує справами у молодого мера. Друга дочка, спввласниця термального басейну у Косино на Береговщині, невістка теж бувшого чиновника із ОДА Іванча.Так что семейки, які жили завжди за счот держави Україна....
за які гроші молода дівка їде покоряти Еверест? який коштує захмарні гроші.Це її піар і реклама, а тошто гроші у неї, та то не її заслуга, бо заробити сама дівка не може, оби була не знам яков удачнов по жізні. Спонсори із товстими кошельками, яким упала в око дівчина, а сама і не переймається скільки за тоті гроші можна прокормити атошників, вдів, сімей з інвалідами, заплатити за комунальні послуги і щоб не здохнути, бо на їду уже не вистачає.


10.06.2016 20:52 мукачівець

Званием "Почётный Мукачевец" должны награждать только за особые заслуги перед ГОРОДОМ, его обществом, исключительно! а не горлопанов, угодных, подлиз, состоятельных граждан, которые ради личных капризов и целей, подкрепленных большими деньгами, неизвестного происхождения. К сожалению В Мукачево, среди тех, кто имеет это звание, есть люди, которые его вообще не заслужили!
Не плохо бы было, в духе времени тоже люстрировать этих "почетных", лишив этого почётного звания. Тем более каждый месяц согласно решения горсовета эта категория почетных граждан получает ежемесячную денежную помощь из бюджете города! Если каждый год буду присваиваться эти звания, то их наплодится целая армия.
Надо увеличить требования к кандидатам на почетное звание города, так как это прежде всего лицо и честь города. И не надо искуственно их плодить, это неуважение к гражданам Мукачева.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат