Чи врятує iPhone SE компанію Apple від зниження продажів?

admin 29.04.2016 08:56 ПОДІЇ

Флагман у сфері продажів девайсів Apple Inc. здивував споживачів неочікуваною новинкою. Наприкінці березня анонсували маленький смартфон iPhone SE, а вже у квітні почалися світові продажі.

На жаль, до України ця новинка офіційно ще не дійшла. Відомо, що американські оператори зробили знижку у 100 доларів на останню модель iPhone: замість 399 зараз ціна до кінця червня 299 доларів. Такий хід має стимулювати продажі продукції від Купертино.


Співвітчизники, хто має таку забаганку — отримати неодмінно саме цей невеликий, але потужний iOS-девайс - вже зараз може оцінити пропозиції українських постачальників тут http://price.ua/apple/apple_iphone_se_16gb/catc52m1218127.html та купити APPLE IPHONE SE — за попереднім замовленням. Але, зазвичай фізично отримати iPhone SE українські споживачі зможуть лише наприкінці травня - саме на ці дати прийдеться український офіційний реліз.


Загальний огляд iPhone SE


iPhone SE поєднав у собі найкраще із попередніх моделей (5 та 6 генерації iPhone). В результаті маркетингових досліджень, проведених фірмою, з'ясувалося, що гаджети з невеликим екраном все ще викликають зацікавленніть у покупців. Це й визначило зовнішній вигляд iPhone SE — компактний 4-дюймовий смартфон.


Дисплей у 4 дюйма - це виключення, ніж поширеність у сегменті смартфонів та виглядає незвично, але ергономічний корпус ховає інноваційне апаратне забезпечення та потужну камеру.


Процесор Apple А9.3 разом із iOS 9.3 відповідає за швидке і плавне функціонування смартфону. Екран має додаткову функцію – нічний режим роботи «Night Shift», який змінює кольорову гаму на більш спокійну в умовах нічного освітлення, щоб захистити очі користувача. Поліпшено систему захисту конфиденційної інформації: окремі файли в «Нотатках» можна захистити паролем.


Продуктивність SE ні в чьому не поступається iPhone 6s. Камера iSight на 12МП робить live-знімки за допомогою двокольорового спалаху. Вона також отримала функціонал панорами та зйомку якісних відеороліків у 4К. Новий смартфон має кольоровий “хіт” корпусу - рожево-золотистий, який подобається жіночій аудиторії. Акумуляторна батарея забезпечує 8 годин користування интернетом або 5,5 годин активних розмов.


Недоліки девайсу: посередній, як для сучасних девайсів, об’єм оперативної пам’яті (2 ГБ), також технологія 3D-Touch у даному смартфоні не реалізована, слабкий акумулятор. В Америці iPhone SE коштує близько 299 доларів, якщо купувати за контрактом (без контракту $399). Але на інших ринках ціна маленького iPhone SE - від 450 доларів та вище.

Чи стане iPhone SE хітом продажів?

Позиції компанії Apple зараз не дуже міцні, як колись: у середині квітня 2016 р. акції подешевшали на 1,8%. Акції постачальників Apple також впали в ціні. Незважаючи навіть на програму оновлення айфонів від Apple - споживачі отримали можливість купувати телефони в розстрочку та право обміну на нові раз на рік - корпорація відчуває зниження продажів на початку 2016 р.

Здається, що випуск новинок із використанням попередніх досягнень - це не дуже вдалий маркетинговий хід. Однак, якщо подивитися ближче, смартфон iPhone SЕ завдяки відомому імені та флагманським характеристикам у маленькому та дуже стильному металевому корпусі виглядає привабливим для іноземних споживачів, де ціна у 400 доларів за такий фірмовий девайс здається збалансованою .


Ті, хто розглядає варіант другого смартфону у більш компактній оболонці без втрати потужності, iPhone SЕ — добрий варіант. Крім того, для тих, кому терміново потрібна заміна старого айфону (не очікуючи презентації iPhone7, тому що грошей не вистачить у будь-якому разі) на щось достойне, привабливий по дизайну iPhone SЕ — адекватний вибір. Прихильників Apple дуже багато, можливо саме іPhone SЕ — чиясь довгоочікувана мрія.


Тому взагалі можна прогнозувати, що у компанії Apple таки є шанс підняти рівень продажів за рахунок iPhone SЕ, зокрема, на азіатських та інших ринках, що розвиваються і де немає насичення у сегменті смартфонів.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат