Закарпаття знову провалило презентацію на Днях України в Кошице (ФОТОРЕПОРТАЖ)

admin 28.04.2016 16:48 ФОТОРЕПОРТАЖ

 

За інформацією prozak.info: Вдруге в словацькому місті Кошице проходять Дні України. Цього року Закарпаття знову, як і торік,   було представлене дуже слабо.


Як ми повідомляли, Дні України в Кошице відкрилися фотовиставкою «Війна за мир», про будні бойового батальйону «Карпатська Січ» в зоні АТО.

Ввечері того ж дня відбулася політична дискусія за участі закарпатських та словацьких журналістів та політологів.

Окрім того, була зустріч учасників від України з керівництвом міста Кошице, тривали концертні програми, а спорт був представлений двобоєм між петанк-клубами міст-побратимів Кошице та Ужгорода, у якому ужгородці здобули майже абсолютну перемогу.

У програмі Днів України також відбувся День відкритих дверей одного з найдавніших та найбільших словацьких вузів – Кошицького університету імені Шафарика.

Найбільші сподівання були на словацько-український бізнес-форум, який проходив в рамках Днів України. Це була хороша можливість для закарпатських підприємців та чиновників залучити інвестиції.

І якщо ще Володимир Панов достойно презентував інвестиційний потенціал індустріального парку «Соломоново», а мер Мукачева Андрій Балога презентував потенціал міста для інвесторів та туристів, то вже наступного дня, коли був День Закарпаття і приїхав сам голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, все виглядало доволі сумно.

У одному із залів відбулася бізнес-зустріч за участі представників влади міста Кошице, бізнесменів Американської торгової палати в Словаччині, керівників крупних фірм та підприємств Словаччини з представниками бізнесу України та головою ОДА Геннадієм   Москалем від Закарпаття. Москаль трошки шокував публіку тим, що прийшов не як на представницьку зустріч влади та бізнесу, а як на фольклорний фестиваль з шашликами та горілкою, бо одягнув вишиванку. Принаймні, виділявся серед серйозної публіки.

Керівник краю запросив закордонних інвесторів не боятися інвестувати в Закарпаття і пообіцяв широку підтримку інвесторам з боку закарпатської влади. Москаль говорив про те, що у нас багато туристичних об’єктів, де можна добре відпочити за доволі малі гроші, як для іноземців. Але сама презентація Закарпаття обійшлася двома столами з мінералкою, яблуками, соками та сирами. Жоден суб’єкт туристичної індустрії Закарпаття не був представлений. Виручило трошки знову ж таки Мукачево, яке мало хоч і невеличкий, але ж таки свій павільйон.

Виникає питання, для чого запрошувати іноземців скористатися відпочинком в Закарпатті і в той же час навіть не презентувати того, де саме могли б відпочити ці іноземці?

Ну і зовсім соромно за Ужгород. Повний ігнор і не розуміння того, що подібні заходи саме і робляться для залучення інвестицій та туристів.

Благо на Днях України у фойє був стенд відомого словацького медичного діагностичного центру «Гемомедіка», філія якого, як відомо, є і в Ужгороді. Така собі непряма реклама і Ужгорода. І все.

Можливо, колись влада у Закарпатті та наших містах зрозуміє, що ніхто не буде за нас нас же рекламувати. Ми повинні самі навчитися креативно залучати іноземні гроші в свою економіку. А поки що обходимося шароварщиною та совоквим підходом.

Prozak.info

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ФОТОРЕПОРТАЖ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат