Анатолій Гриценко: Капітуляція спланована на травень-липень. Слово за Радою (ДОПОВНЕНО)

admin 28.04.2016 10:32 ПОЛІТИКА

Нуланд привезла до Києва план капітуляції. Презентувала фракціям. Наголошує, що з цим планом Порошенко погодився у Мінську - тож треба виконувати.


Попри те, що Росія з бойовиками з самого початку 420 днів поспіль його не виконували, продовжували вбивати наших солдат і цивільних людей.

Про це пише на своїй сторінці у Фейсбуці український політик та депутат ВР Анатолій Гриценко.

Зараз від України вимагають:

1 - прийняти окремий закон про вибори на окупованих територіях;

2 - проголосувати зміни до Конституції з "особливим статусом";

3 - амністувати бойовиків/терористів/сепаратистів;

4 - провести вибори на окупованих територіях в умовах відсутності контролю України над своїм Державним кордоном, без виведення російської техніки і військ з території України. Тобто саме так, як Порошенко підписав (руками Кучми) у Мінську.

Закони і зміни до Конституції вимагають прийняти в травні, провести вибори - в липні. Про Крим не згадують, бо немає про нього згадки і в Мінських угодах. Знаючи Порошенка, не сумніваюся, що Мінську капітуляцію він зараз знову медійно подаватиме як перемогу, залякуючи парламент війною і жертвами.

Втім, з Порошенком усе ясно. З партнерами так само: вони хочуть скоріше абияк приглушити проблему, відновити партнерство з Росією і спокійно йти на свої вибори. Тож тепер слово за Радою - без її голосувань/рішень ніякі свої плани не здійснять ні Порошенко, ні зарубіжні партнери.


http://ukrreal.info/
++++++++++++++++++++++++++++++++

У Порошенка замість депутатів пишуть закон про вибори на окупованому Донбасі - ЗМІ

У Верховній Раді не працюють над законом про вибори на окупованих територіях Донбасу, цим займається Адміністрація президента.

Як заявив колишній голова комітету виборців, а сьогодні депутат від БПП Олександр Черненко, зараз в парламенті не розробляється жоден законопроект про вибори на тимчасово непідконтрольних Україні територіях Донбасу.

"Депутати такий законопроект не розробляють", - підкреслив Черненко.

У таборі союзників ББП по коаліції, в "Народному фронті" також стверджують, що ні про який закон про вибори на Донбасі не знають.

"Якщо такий документ розробляється, то це робиться в таємниці від народних депутатів. Тому що мої колеги, що займаються питаннями виборчих змін, також не вели розробку даного законопроекту", - сказав нардеп від "Народного фронту" Леонід Ємець.

За повідомленнями ЗМІ, написанням даного законопроекту займається Адміністрація президента. А курує процес заступник голови АП Олексій Філатов. Таким чином, депутати можуть опинитися в ситуації, яка спостерігалася в вересні минулого року. Коли в першому читанні приймалися поправки до Конституції України, "розроблені незрозуміло ким".

Ємець зазначив, що НФ готовий підтримати проведення виборів на Донбасі. Умовою для цього він назвав виведення російських військ, роззброєння бойовиків, відновлення контролю над кордоном і присутність на Донбасі українських військових.

"Самопоміч" взагалі сумнівається в можливості проведення виборів на сході в 2016 році навіть в разі звільнення регіону.

"Вибори повинні відбутися після деокупації, але чи повинні вони відбутися на наступний день після неї?" - сумнівається народний депутат Руслан Сидорович. За його словами, в даному випадку можна рівнятися на післявоєнну Німеччину, де вибори відбулися тільки через чотири роки після закінчення війни.

Нагадаємо, помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд під час зустрічі із українськими депутатами наполягала на проведенні виборів на окупованих територіях Донецької та Луганської областей уже в липні. Пізніше Нуланд спростувала цю заяву.

gazeta.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат