Власників машин на транзитних номерах чекають масштабні комплексні перевірки

admin 25.04.2016 10:53 ПОДІЇ

Українцям, які купили авто за схемою тимчасового ввезення, але ухиляються від "пересічок", загрожують масштабні перевірки, пишуть "Вести".


Власники авто з транзитними номерами, щоб не їздити на пропускні пункти так часто, придумали кілька способів, як максимально розтягнути час. Наприклад, водій приїжджав на кордон із запізненням на місяць, а на питання митника, чому не з'явився вчасно, посилався або на свою хворобу, або на поломку автомобіля. Виправдання підкріплювалися довідками від лікаря або з СТО.
Така масова епідемія серед власників авто і стан їх транспорту, що розсипається на очах, викликали підорзру в контролюючих органах. «В Україні зараз можна абсолютно вільно виготовити будь-яку печатку. Тому підприємливі бізнесмени завели печатку і бланки СТО та почали торгувати довідками. Кілька виїздів перевіряючих за адресами, вказаними в реквізитах на довідках, підтвердили, що ніяких станцій техобслуговування там немає», – розповів голова Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.
Вперше про масове надання підроблених довідок податківці заговорили ще пару місяців назад. Але тоді водії влаштували демарш, взявши в облогу пропускні пункти на Закарпатті. Голові ОДА Геннадію Москалю довелося вести переговори з «бунтівниками».   В результаті він пообіцяв, що подасть пропозиції щодо збільшення строків ввезення транзитних авто.
Податківці ж для перевірки довідок про тимчасову втрату працездатності водіїв уже направили 38 запитів в місцеві відділи охорони здоров'я. Направлено також сім запитів на СТО. І, до речі, вже складено три протоколи про адміністративні порушення. Виявилося, зокрема, що «масово перехворіли» в основному власники елітних авто з транзитними номерами: Audi Q7, Audi A6, BMW 320, Range Rover Sport, Mercedes 320.


http://7dniv.info/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат