Чому у двох сусідніх будинках різні тарифи на електроенергію

22.04.2016 19:20 СОЦІО

На електронну скриньку газети «РІО» надійшов лист-звернення від Левка Козича, якого він попередньо надсилав депутатові Верховної Ради України Робертові Горвату та депутату від Закарпаття Валерієві Пацкану і в якому просив розглянути його заяву, та вжити дієвих заходів для припинення порушень конституційних прав громадян при оплаті за спожиту електроенергію.


Левко Козич отримав відповідь на листа, але переконаний, що депутати не зрозуміли його звернення. Чоловік подає опис своїх подальших дій:

«8 лютого 2016 року, не отримавши ніякої відповіді, звернувся у вашу приймальню з цією ж заявою. Довірена особа, яка приймала заяву, переконувала мене, що приймати заяву до двох депутатів одночасно не можна і я викреслив із заяви прізвище депутата Пацкана

Хоча, подаючи заяву до двох депутатів, вважав, що одна депутатська голова добре, а дві краще.

У заяві йшлося про те, що неприбуткова організація Житло­во-будівельний кооператив «Едель­вейс» (вул. Можайського, 22) створювалася для обслуговування членів ЖБК, чим і займається до сьогодні. Ніякою комерційною діяльністю ЖБК не займається.

При цьому власники квартир нашого будинку сплачували за використану квартирну електроенергію 79 коп. за кВт-год., а мешканці такого ж типового, комунального, розташованого поруч, будинку (Можайського,18) сплачували 45 коп. за кВт-год.

Різниця в тарифах викликана тим, що наш ЖБК розраховується з Закарпаттяобленерго за показниками загальнобудинкового лічильника. Потім виставлена Закарпаттяобленерго сума розподіляється бухгалтером ЖБК між власниками квартир за показниками квартирних лічильників.

Такі різні тарифи суперечать ст. ст. 21, 24 Конституції України, які проголошують рівність громадян у правах і обов’язках. І невже «мудреці» з Закарпатттяобленерго на розуміють, що простіше надавати послуги та вести розрахунки з юридичною особою, що об’єднує 72 власників квартир, ніж із 72 фізичними особами?  

Відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян» отримав вашу відповідь № 272/129 від10.02.2016, в якій йшлося про те, що «відповідно до ст. 116 Конституції України забезпечення проведення цінової політики, до якої належить і тарифна політика, покладено на виконавчу владу. Методика розрахунку роздрібних цін на електроенергію для споживачів затверджується незалежною національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕКП). А тому перегляд методики встановлення тарифів можливий лише за рішенням цієї комісії».  

Та невже незалежний державний орган НКРЕКП незалежний від Конституції?

Невже НКРЕКП це така собі священна індійська корова, незалежна від Конституції, що лежить у виконавчій владі й має на меті перетворення народу України в жебраків? Процитувавши ст. 116, ви, пане депутате, могли би більше уваги приділити вивченню інших статей Конституції та Закону України «Про статус депутата ВР».

Ви, пане Горват,   депутат парламентсько-президентської республіки Україна, мабуть, не зрозуміли, що в моїй заяві йшлося не стільки про 79 копійок, як про порушення конституційних прав громадян».

Також Левко Козич у своєму листі-зверненні нагадує депутатам про їхні конституційні зобов’язання, а також про те, що депутат є представником найвищого державного органу — Верховної Ради парламентсько-президентської республіки Україна, а не статистом для голосування.

ТЕГИ : огляд листів

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат