Закарпаття: Долина нарцисів розквітла у рекордно ранні терміни

admin 20.04.2016 11:46 ПОДІЇ

Зазвичай це природне явище спостерігається у першій половині травня, але цьогорічні аномально теплі зима і весна спричинили дуже раннє цвітіння.

Поява перших квітів у полі спостерігалася у вже 12 квітня. Науковці заповідника, працівники відділення «Долина нарцисів», старожили Кірешів в один голос переконують, що ще не пам’ятають такого раннього «балу весни» у Долині нарцисів.
Більшість людей планують свої відвідини унікальної Долини на Першотравень та наступні травневі вихідні дні. Ми очікуємо, що на початку останнього весняного місяця відбуватиметься масове цвітіння нарцисів. Тоді як тим, хто запланував свою мандрівку на вихідні 7-9-го травня, радимо слідкувати за сайтом Карпатського біосферного заповідника. Ми будемо оперативно інформувати вас про стан цвітіння Долини нарцисів. Нагадаємо, що це – природне явище, воно напряму залежить від погодних умов, і зовсім не реагує на будь-які штучні заходи і міри, навіть супер-наукові чи мега-природоохоронні. У холодні весни нарцис квітне на 5-10 днів пізніше від середньорічних термінів, у теплі роки процес розпускання бутонів відбувається швидше. В останні 3-5 років Долина нарцисів буяє цвітом все раніше. Може глобальне потепління не такі вже й видумки науковців?


http://transkarpatia.net/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат