Минулого року закарпатці скоїли   понад 350 крадіжок природного газу

admin 12.04.2016 15:07 ПОДІЇ

Протягом 2015 року фахівцями ПАТ «Закарпатгаз» виявлено понад 350 крадіжок дороговартісного природного ресурсу населенням та підприємствами компобуту, чим товариству заподіяно понад 4,3 млн. гривень збитків. З них більш ніж 3,2 млн.гривень відшкодовано з залученням правоохоронних органів та судів.


До яких тільки ноу-хау не вдаються спритники поживитися чужим добром задарма! Так, у квітні минулого року відділом економічної безпеки ПАТ «Закарпатгаз» в супрязі зі службою внутрішньобудинкових мереж Виноградівського УЕГГ було виявлено крадіжку газу в приміщенні Виноградівської райсанепідемстанції шляхом незаконного під’єднання гумового рукава до газопроводу з підведенням його до котла перед вузлом обліку газу. За цим фактом відкрито кримінальне провадження…

-       Як гласить народна мудрість: нема нічого закритого, що рано чи пізно не відкриється, - констатує начальник відділу економічної безпеки товариства Ігор Свадеба. – Вже з початку поточного року нами виявлено понад 50 крадіжок голубого палива на майже 78 тисяч гривень. До яких би способів поцупити природний газ не вдавалися зловмисники, які б засоби не залучали - у фахівців ПАТ «Закарпатгаз» завжди вистачить професіоналізму й наполегливості викрити злочинні дії й відшкодувати кошти за незаконно привласнене.



Якщо в минулому році про себе як про «лідера» крадіжок природного газу заявляла Виноградівщина, то цьогоріч «пальму першості» перехопила Мукачівщина. Відділ економічної безпеки ПАТ «Закарпатгаз» спільно з відділом обліку Мукачівського УЕГГ нещодавно виявили в одного зі споживачів міста самовільно замінений вузол обліку та лічильник, номер якого не відповідав занесеному в базу даних «Газоліна». Також було помічено втручання в конструкцію внутрішнього газопроводу, що давали змогу споживати природний газ безобліково, а саме: було вварено перемичку між вхідним і вихідним газопроводом перед вузлом обліку. Ще один – зовсім свіжий - факт крадіжки було викрито під час обстеження житлового будинку в с. Ракошино на Мукачівщині. Скоєно його з застосуванням несанкціонованого газопроводу, змонтованого шляхом під’єднання гумового шлангу до різьбового з’єднання у місці механічного роз’єднання. Під’єднання здійснено поза вузлом обліку. Зазначений шланг через отвір у стіні заходив у будинок...

Наразі встановлюються суми заподіяних в обох випадках збитків, після чого матеріали справ будуть скеровані до правоохоронних органів.

Довідка: Протягом 2014 року підприємства компобуту та населення Закарпаття скоїли 485 крадіжок голубого палива, якими заподіяли «Закарпатгазу» понад 1,5 млн. гривень збитків. Наразі всі вони відшкодовані.


Ломакін Юрій Олексійович,фахівець із зв’язків з громадськістю





admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат