Кубок Закарпаття. Аналіз перших чвертьфіналів та анонс повторних

Євген Свищо для rionews 10.04.2015 18:29 СПОРТ

Всі поєдинки завершились із певною мірою несподіванки.

Приїхали на Берегівщину з сухим вином, а вдома готують солодке…

Не перестає дивувати «Бобовище», яке цього разу змогло дуже суттєво опонувати на виїзді суперчемпіону першої обласної ліги 2014 року. І це при тому, що у виноробів у нападі справи досить кепські. Клуб вдруге поспіль не може забити жодного голу в основний час (діючий антирекорд належить «Віолі», яка не забиває жодного разу вже чотири поєдинки до ряду). Значно краще працюють підопічні Івана Ковача в захисті. Команда не пропускає жодного голу вже втретє поспіль (діючий рекорд належить «Ужгороду», який не пропускає жодного мяча вже сім матчів до ряду).

«Велика Бийгань» відносно добре відіграла тільки в захисті. Клуб хоча й вдруге поспіль не пропустив жодного мяча, та обидва ці двобої відбувались на рідній арені. А от їх гру в нападі підсумовуємо як найгіршу в цьому році. І хоча це вже другий такий прикрий незабивний матч великобийганців (рекордні чотири поєдинки тут також за худльовцями). Та якщо попереднього разу це відбулось проти нашпигованого зірками «Ужгорода», то цього разу не фарт прийшов біля воріт клубу зі значно скромнішими апетитами.

У підсумку перша суха нічия «Великої Бийгані» продовжила до трьох матчів поспіль безпрограшну серію «Бобовища» в основний час та по пенальті (діючий аналогічний рекорд належить ФК «Дийда», який так не програє вже сім поєдинків до ряду). Перед стартом повторної гри можливості команд на проходження до наступного етапу оцінюємо як 55 на 45 % на користь представника Мукачівського району. Відзначаємо також, що саме тут глядачі найреальніше можуть стати свідками чергової серії пенальті.      

«Дийда» долає стереотипи минулого сезону

Не менш «чумачедший» результат зафіксовано в Хусті, де четверта команда минулого сезону поступилась хоча й діючому діючому зимовому чемпіону Закарпаття, та все ж першоліговому ФК «Дийда». І це при тому, що в минулому   році тут суперникам перемогти вдавалось тільки один раз.

Слабенько відіграв як захист, так і напад клубу з берегів Тиси та Ріки. І хоча команда не забила жодного голу тільки вдруге в цьому сезоні, та обидва ці матчі були проти Дідова. Водночас, команда припинила свою пятиматчеву серію, протягом якої пропускала не більше одного голу (рекорд тут належить «Ужгороду» та ФК «Дийда», які робили це сім разів поспіль).

«Дийда» принесла задоволення своїм фанам якісною гролю в атаці. Команда забила більше одного мяча вже вдруге до ряду. А от дуже добра гра в захисті підопічних Іштвана Гіді стає візитівкою команди. Інакше як пояснити, що його підопічні не пропускають жодного голу вже пятий поєдинок поспіль.

У підсумку, це дозволило команді з Дідова вдруге поспіль виграти з різницею в 2 голи і більше (крім них у цьому році таке зробити вдалось тільки «Ужгороду»). Для «Оболоні» це перше фіаско в 2015 році з різницею в 2 мячі та більше. І що найприкріше, що підопічні Олександра Браєра програвали два рази і обидва ФК «Дийда». Можливості клубів на вихід до півфіналу оцінюємо як 95 на 5 % на користь представника Берегівського району.  

Грізна минулорічна «Поляна» ти де?
Помітно пробуксовує й діючий літній чемпіон та володар кубка «Поляна», яка переживає тотальну зміну поколінь із присмаком «зелені закінчились – на кепа нам престиж команди». З огляду на це не так дивує гра полянців, як те, що вони на рідному стадіоні вперше в сезоні не змогли забити жодного голу. Натомість без пропущеного голу підопічні Михайла Кондрі не йдуть з поля вже вдруге поспіль (антирекорд тут належить «ДЮФК Мукачеву», «Віолі» та «Оболоні», які пропускали хоча б один раз по чотири матчі до ряду).
Набагато кращою є гра в захисті від «Вільхівців», які вдруге поспіль залишили свої ворота на замку. Команда не йде з поля без хоча б одного забитого голу вдруге в сезоні (рекорд тут належить «Ужгороду», який у шести матчах забивав щоразу хоча б раз).
У підсумку, це дозволило «Вільхівцям» продовжити до трьох поєдинків свою серію перемог у основний час та по пенальті (діючий рекорд тут належить ФК «Дийда», який виграв аналогічним чином вже пять разів поспіль). «Поляна» зазнала першої поразки в цьому році (антирекорд тут належить худльовцям, які вже програли чотири рази). Перед повторним матчем можливості клубів на проходження до наступного етапу оцінюємо як 80 на 20   % на користь представника Тячівского району.  

«Ужгород» подарував своїм свято

Найочікованішою була звитяга ужгородців, які поклали на лопатки хоча й діючого бронзового призера, та без Юріїв Чонки, Віщака та Артура Дорі. Перший десь мандрує Угорщиною, другий осів у тепеперішнього опонента, а третій прописався у першій українській лізі в ФК «Тернопіль».

Традиційно вдало відіграли ужгородці в обороні. Про їх рекорд сухих поєдинків ми згадали вище. А от у дії в нападі стали аж занадто феєричними. Команда вперше в цьому сезоні забила більше двох голів (рекорд тут належить «Великій Бийгані», яка має в активі три такі результативні матчі).

«Севлюш» неприємно здивував своїх фанів як в нападі, так і в захисті. Підопічні Івана Білака припинили не тільки свою рекордну для обласних змагань чотириматчеву серію, протягом якої не йшли з поля без забитого голу (аналогічного показника в цьому році вдавалось досягти тільки «Ужгороду»), а й впевнено втратили свою чотириматчеву серію, протягом якої щоразу пропускали не більше одного мяча.

У підсумку, «Ужгород» здобув свою дебютну в цьому сезоні розгромну звитягу, а «Севлюш» дуже впевнено припинив свою чотириматчеву безпрограшну серію в основний час та по пенальті. Можливості команд на проходження до наступного етапу розцінюємо як 90 на 10 % на користь представника обласного центру.    

Результати перших чвертьфіналів:
4 квітня, субота: «Ужгород» – «Севлюш» Виноградово – 3:0,
5 квітня, неділя: «Оболонь» Хуст – «Дийда» Дідово – 0:2, «Велика Бийгань» – «Бобовище» – 0:0, «Поляна» – «Вільхівці» – 0:1.

Повторні чвертьфінали:
11 квітня, субота: «Севлюш» Виноградово – «Ужгород»,   «Дийда» Дідово – «Оболонь» Хуст,
12 квітня, неділя: «Бобовище – «Велика Бийгань»,   «Вільхівці» – «Поляна».  

                                                                                             

Євген Свищо для rionews

ТЕГИ : кубок закарпаття з футболу

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат