Рада затвердила закарпатську точку стику кордонів Румунії, Угорщини та України

admin 08.04.2015 11:19 ПОДІЇ

Закону України "Про ратифікацію Протоколу прикордонного знака "ТУР", який встановлено для позначення точки стику державних кордонів України, Румунії і Угорщини" розроблено Адміністрацією Державної прикордонної служби України.


Протягом 2007 року Українсько-Угорською Прикордонною Комісією, Прикордонними представниками державних кордонів Румунії і Угорщини, а також Змішаною українсько-румунською прикордонною комісією проведено перевірку проходження лінії державного кордону між Україною і Угорською Республікою, за результатами якої виявлено природні зміни на річковій ділянці державного кордону (підмив берегів) поблизу прикордонного знака "ТУР", який установлено для позначення точки стику державних кордонів України, Румунії і Угорщини. Як наслідок, виникла потреба в перенесенні прикордонного знака "ТУР" в інше безпечне місце.
За результатами перенесення прикордонного знака було підготовлено новий протокол прикордонного знака "ТУР", який було підписано 17 жовтня 2012 року в м.Будапешті.
Згідно із пунктом 6 статті 3 Договору між Україною і Угорською Республікою про режим українсько-угорського державного кордону, співробітництво та взаємодопомогу з прикордонних питань, ратифікованого Законом України від 22 листопада 1995 року № 447/95–ВР, Протокол як новий редемаркаційний документ підлягає ратифікації.

Йдеться у пояснювальній записці до Закону.

Нагадаємо, що прикордонний знак "ТУР" знаходиться у Виноградівському районі Закарпаття.

http://transkarpatia.net/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат