Резолюція громадських слухань: мораторій на подорожчання проїзду до осені...

03.04.2015 13:59 РАТУША

...зняти Андріїва та знайти 5 «загублених» мільйонів.

31 березня в Ужгороді таки пройшли двічі анонсовані (через зміну дати проведення) громадські слухання стосовно подорожчання міського транспорту. Оскільки тема слухання стала резонансною серед ужгородців, у великій залі зареєструвалися аж 144 учасники. Головувати на слуханнях запропонували Сергієві Мацку й Едуардові Леонову.

Йшлося про те, що новий тариф на проїзд у маршрутках було вирахувано з даних моніторингу від перевізників, які міська рада додатково не перевіряла. За словами начальника управління економіки міської ради Михайла Станковича, запропонований транспортним відділом тариф на проїзд у міських маршрутках у розмірі 4 грн. сприятиме рентабельності на рівні 7,8 %. Його було подано на вивчення Антимонопольного комітету, який претензій до тарифу власне не висловив.

На сьогодні пасажирські перевезення в Ужгороді забезпечують 17 перевізників, маршрути руху автобусів становлять від 3,5 км до 15 км. Переважна більшість користувачів місцевого транспорту вважають навіть 3 грн. завищеним тарифом, тим паче, що пільги для пенсіонерів влітку будуть відмінені, а якість перевезень спонукає бажати кращого.

Учасники громадських слухань висловилися за відсторонення з посади секретаря міськради Андріїва, який є фактичним власником «маршрутного» бізнесу в Ужгороді. За словами активіста Громадського конвенту Павла Гомоная, на офіційному сайті АТП усі зазначені прізвища власників АТП Андріїви, тож доки влада сама собі продаватиме перевезення, матимемо незадовільний стан... Слід демонополізувати ринок, оскільки автобуси, які здійснюють перевезення, так чи інакше залежать від АТП, переконаний активіст.

Представники громади висловилися за мораторій на будь-яке підвищення тарифів на міський транспорт до проведення восени чергового конкурсу з пасажирських перевезень і місцевих виборів, вони підтримали вимогу прозорості щодо «транспортних» питань, а також дотримання перевізниками графіків руху й, що важливо, необхідності встановити на кожній зупинці спеціальні інформаційні табло. Активісти звернулися до міської влади з вимогою винести на сесію питання про звільнення з посади секретаря ради Андріїва, оскільки високий міський чиновник фактично є власником міських пасажирських перевезень.

Громадські слухання внесли до резолюції пункт про звернення до прокуратури і проведення перевірки: куди пішли 5 млн. грн. державних коштів, передбачених для відшкодування перевізникам за пільгові перевезення?

Коментарі :


07.04.2015 21:55 Водій "маршрутки"

Ой, вибачте, щось я дійсно далеко зайшов... Просто я вже "уверовал"( не можу підібрати слово українською) у силу і можливості активістів, які і Андріїва вже майже зняли, і інформаційні табло повішали і проконтролювали все непроконтрольоване. Доречі, чому б активістам і громаді не зібратись і не провести слухання про безпідставне підняття вартості газети РІО, яка віднедавна вже коштує не 2.75, а 3 гривні, це ж ріст у понад 10%? Чи в данному випадку підстави знайдуться? P.S. Хоча і буває там цікава інформація частенько, і це вже не сарказм.


07.04.2015 09:59 водієві

тому що тема слухань була про проїзд -- а не про олію і підгузники :)


06.04.2015 22:14 Водій "маршрутки"

А чому представники громади не висловились за мораторій на будь-яке підвищення цін на пальне і   запчастини, податки... І разом з тим не заборонили ціну на олію в 40 гривень (місяці два тому вона коштувала 20), чому не заборонили тариф на воду в понад 10 грн. (було, здається, 6), не заборонили ціну на підгузники в 530 гривень, хоча ще пару тижнів ціна була 350. Де ці всі мораторії? Вам не здається, що оці "активісти" навіть не розуміючи проблеми, тільки те й роблять, що верещать про надприбутки перевізників і лиху долю пасажирів? Таке відчуття, що перевізники   і водії не живуть в тому ж світі, що і всі. Я б теж хотів отримувати зарплатню тисяч 10, а проїзд 2 гривні, але ж ми не в казці. Пора би вже і трохи головою думать...


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат