Експеримент в Ужгороді: коли грабували дівчину, захищати взявся лише 70-річний дідусь

admin 23.03.2015 09:53 КРИМІНАЛ

В Ужгороді журналісти «21-го каналу» перевірили реакцію краян на крадіїв.

Гроші у кишенях, відкриті сумки, чи гаманці на видному місці у наповненому транспорті – таку картину нерідко можна спостерігати. Та нерідко, нехтуючи правилами безпеки, громадяни забувають – усе це «на руку» кишеньковим крадіям.

Нині у картотеці ужгородського міського управління МВС кілька десятків кишенькових злодіїв. Найчастіше такі злодії працюють у громадському транспорті та у людних місцях.
Як собі допомогти, якщо ви стали жертвою кишенькових крадіїв та чи допоможуть вам пересічні громадяни, перевірили журналісти «21-го каналу».

Такий собі експеримент на добросовісність представники місцевого телеканалу провели прямо в центрі міста. Ситуація наступна: молода дівчина зупиняється поговорити із товаришем. Тим часом юнак у ролі крадія – хлопець у капюшоні та з рюкзаком на спині – спочатку придивляється до жертви, а згодом викрадає гаманець. І хоч проводили експеримент в центрі міста в так звану годину пік, під час обідньої перерви, з усіх перехожих допомогти наважився тільки сімдесятирічний Володимир Куцик.

- Тут двох думок не може бути. Я б ніколи не пройшов мимо, бо я проти цього, як людина. Якби поряд він був і поліз у вашу кишеню, я би за руку його схопив, якби я міг його наздогнати – я б догнав, – розповів дідусь – єдиний із натовпу, хто вирішив допомогти імітованій постраждалій.
Висновок один: як показує практика, надіятись на допомогу перехожих не варто. Як говорить народна мудрість, якщо сам про себе не подбаєш – не подбає про тебе ніхто… Ну, а експерти радять наступне.

- Тримати гроші та цінні речі у кишенях не варто взагалі, слід замикати замки сумок, а гаманці ховати у прихованих кишенях. Ну, а якщо вас обікрали, і біля себе немає телефону, то пам’ятайте – саме для таких ситуацій працівниками Управління Державної служби охорони при УМВС встановлено кнопки екстреного виклику міліції, – розповів начальник відділу технічної служби УДСО при УМВС України в Закарпатській області Андрій Алексик.

У магазинах, у кафе чи в аптеках та в інших закладах, на дверях яких є напис «Терміновий виклик міліції», ви без проблем можете звернутися до персоналу з проханням натиснути «тривожну» кнопку. За лічені хвилини на місце події прибуде наряд міліції охорони.

Власне, перевірили журналісти і ефективність «тривожок». Хоч і з метою експерименту, та все ж – перевірку працівники ДСО пройшли.

- Дві хвилини, і міліціонери охорони прибули на місце події. Чесно зізнаюсь, ми не очікували такої оперативності. Після цього експерименту раджу жителям вивчити місця, де знаходяться кнопки допомоги, – розповідає Наталія Ігнаці, журналіст, що, власне, і проводила експеримент.

admin


За матеріалами УДСО при УМВС України в Закарпатській області

ТЕГИ : крадіжкаУжгородДСО

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат