Бар'єри на шляху до Європи

09.01.2015 16:06 СОЦІО

З цього року Україна сподівалася на відкриті кордони з Європою. Принаймні декларувалося, що вже з травня Євросоюз відміняє візи для українців. Але замість цього уже з січня місяця Євросоюз вводить обов'язкове зняття відбитків пальців для тих громадян України, хто хоче отримати Шенгенську візу.


Таке нововведення принесе кілька проблем. Зокрема, громадянам із багатьох регіонів України доведеться їхати в столицю, бо не всі консульства країн, які є в різних областях, матимуть необхідну апаратуру. Ми зателефонували до консульств Угорщини та Словаччини в Ужгороді, щоб дізнатися, чи є у них сканери для зняття відбитків пальців. У Генеральному консульстві Угорщини нам повідомили, що такі сканери є і в Ужгороді, і в консульстві в Берегові. У Консульстві Словаччини, щоб надати таку інформацію, не знайшлося вповноваженої особи, але, сподіваємося, що апаратура також є. До речі, з неофіційних джерел стало відомо, що процедура зі зняттям відбитків пальців може трохи відкластися.

Більше про нововведення з візами а також про біометричні паспорти, читайте у статті Шенгенські візи, біометричні паспорти та безвізовий режим.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат