У Закарпатті можна виграти 4 тисячі гривень у Всеукраїнській олімпіади з угорської

admin 23.03.2015 11:45 СОЦІО

В Ужгороді проходить перша Всеукраїнська олімпіада з угорської мови та літератури.

Сьогодні, 23 березня   в Закарпатському інституті післядипломної педагогічної освіти стартувала   перша   Всеукраїнська учнівська олімпіада з угорської мови та літератури.

Участь в олімпіаді беруть 9 школярів, всі вони вихованці закарпатських шкіл. На урочистому відкритті олімпіади побували перший заступник голови облради Михайло Попович, директор департаменту освіти та науки ОДА Михайло Мотильчак, президент Закарпатського угорського інституту ім. Ф. Ракоці II Ілдіко Орос, представники дипломатичних установ Угорщини.

Як зазначив Михайло Мотильчак, Закарпаття нині лідером за кількістю шкіл, де навчання ведеться мовами національних меншин. Зокрема, в краї є школи з російською, угорською, словацькою та румунськими мовами навчання. Також вже як другу іноземну вивчають і чеську та польські мови. «Є сподівання, що з нового навчального року як другу іноземну в наших школах вивчатимуть й угорську. Міністерством вже затверджено відповідну програму, нині йде розробка підручників», - повідомив керівник освітньої галузі.

Михайло Попович, у першу чергу привітав школярів з тим, що вони пройшли випробовування на олімпіадах різного рівня і нині стали учасниками всеукраїнської олімпіади. «Переможці отримають чимале фінансове заохочення з обласного бюджету. Ми віримо, що ви покажете достойні знання», - звернувся до школярів перший заступник голови облради.

Згідно умов проведення олімпіади учасники всеукраїнського етапу з цього предмета   отримають за рік з державної підсумкової атестації найвищий бал «12». Переможці отримують додаткові бали до зовнішнього незалежного оцінювання знань.

За перше, друге та третє місця зайняті на олімпіаді учні отримають з обласної освітянської програми грошові премії у розмірі відповідно 4, 3 та 2 тисячі гривень. Їх викладачі-наставники – вдвічі більшу суму.

admin


За матеріалами прес-служби Закарпатської обласної ради

ТЕГИ : угорська моваосвітаЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат