Закарпатським митникам залишили машину

admin 20.03.2015 10:31 КРИМІНАЛ

"Іноземець «залишив» машину митникам у пункті пропуску «Ужгород»", — про це вказано у прес-релізі Відділу комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області.

Подія відбулась напередодні в зоні діяльності Закарпатської митниці ДФС. Заїхавши легковим автомобілем «FIAT SKUDO» на митний пост «Ужгород», європеєць, який прямував до України в приватних справах, подав до огляду документи на переміщення авто. Серед них: свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та доручення на право користування транспортним засобом, видане власником автомобіля, виготовлене на бланку польського підприємства та засвідчене підписом керівника.

Під час митного контролю у працівників митниці виникли сумніви щодо достовірності доручення на право користування транспортним засобом. Прийнято рішення надіслати запит для встановлення оригінальності документа на адресу директора польського підприємства, від якого надійшла офіційна відповідь – доручення є повністю підробленим.

Таким чином, вказані дії іноземця є правопорушенням, що кваліфікується за ознаками ч. 1 ст. 483 МК України. Стосовно громадянина складено протокол. Предмет порушення митних правил – автомобіль «FIAT SKUDO» – вилучено. Наразі його вартість встановлюється.

Разом з тим, за допомогою єдиної автоматизованої інформаційної системи (ЄАІС) Держмитслужби України встановлено, що цей громадянин-іноземець ввіз на територію України ще 10 автомобілів. Після чого вони були передані у користування іншим особам за грошову винагороду.

Зараз ці транспортні засоби перебувають на території України. В митні органи із заявами про продовження терміну перебування авто на території України ніхто не звертався.

Стосовно громадянина, який вчинив митні правопорушення, складено протоколи та будуть застосовані штрафні санкції.

admin


За матеріалами відділу комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

ТЕГИ : ДФСМитницяЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат