Михайло Чурило: Україна та Румунія мають стати стратегічними партнерами

Галина Сторонська 20.03.2015 15:51 ПОДІЇ

Візит в Україну президента Румунії Клауса Йоханніса показав, що наші країни мають всі шанси стати стратегічними партнерами.

«По-перше, Клаус Йоханніс повністю підтримав територіальну цілісність України, виступив за безвізовий режим для громадян України з ЄС. Тобто він підтвердив стратегічну позицію про підтримку єдності воюючої України. По-друге, він домовився з Петром Порошенком про спрощення режиму малого прикордонного руху та відкриття на кордоні нових пунктів пропуску. Це безперечно позитивно вплине як на життя простих закарпатців, так і на економічну ситуацію в області», - вважає депутат Ужгородської міської ради.

Також, він переконаний, що сама особа Клауса Йоханніса, який представляє німецьку центристську партію Румунії, є добрим прикладом того, як представники етнічних меншин працюють на благо єдиної країни.

«Однак, найголовніше, під час візиту Порошенко та Йоханніс оголосили про відновлення роботи спільної президентської комісії України та Румунії. А такі комісії переважно діють між державами, які мають статус стратегічних партнерів. Тому на сьогодні є всі підстави вважати, що Румунія стане одним із найближчих українських союзників у Європі, нашою опорою у ЄС», - зазначив Михайло Чурило.

«Таке стратегічне партнерство ми маємо будувати також з Угорщиною, і з Словаччиною. Західний та південно-західний кордон України мають стати поясом миру, політичного, культурного та економічного партнерства», - підсумував Михайло Чурило.



Галина Сторонська

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат