Балога запанікував, що його звинуватять у сепаратизмі та грі на Путіна

admin 16.03.2015 12:41 ПОЛІТИКА

«Українська правда порадувала адекватністю. Поставили новину з заголовком "На Закарпатті русини провели з'їзд. Хочуть автономії та "діалогу" з Києвом".


Я коли її побачив, аж здригнувся. Відкрив, почитав - виявилося, це прекрасний зразок російської пропаганди, фейк передрукований з посиланням на об'єктивну і незаангажовану агенцію ТАСС. Головний спікер і ньюзмейкер - московський заручник, "лідер русинів" Гецко, який боїться з'явитись на Закарпатті, бо тут його з нетерпінням чекають справжні, а не фейкові русини, які хочуть навчити його любити Україну.
З таким самим успіхом, можна передрукувати з посиланням на ТАСС заяви російських пропагандистів про знущання над епілептичними пенсіонерками.
Я, звичайно, не журналіст і не мені вказувати на професійні стандарти. Але зараз хтось почитає цю "новину", вона потрапить в сюжети на телебачені, а завтра будемо мати неприємності на рівному місці. Тому, до журналістів одне прохання - виправити цю помилку і на майбутнє просто перевіряти інформацію» - повідомив на своїй сторінці у Фейсбук Віктор Балога.

Буквально за декілька хвилин з’являється заява голови НРРЗ Євгена Жупана – «Я щойно спілкувався з головою Товариства імені Духновича Юрієм Проданим, які згадуються в провокаційній новині, то він запевнив мене, що вперше чує про з’їзд 14 березня, і тим паче, про якесь рішення, яке його організація підтримала. Народна Рада русинів Закарпаття, яку він очолює, об’єднує 90% русинських організацій, які офіційно діють в Україні. А ось Петро Гецко, на якого посилаються ЗМІ в скандальній новині, останні 3-5 років не був на Закарпатті, але протягом 2014 року активно фігурує в пропагандистських сюжетах російських ЗМІ про бунти в Україні та сепаратизм на Закарпатті. Більше того, Гецко оголошений в офіційний розшук».

І тут треба розкласти крапки над «і»:

1. Віктор Балога запанікував, що його звинуватять у сепаратизмі та грі на Путіна так, він неодноразово заявляв, що контролює все, що відбувається на Закарпатті, а тим більше провести з'їзд русинів, без його відома Мукачеві не можливо. а тут таке....

2. Євген Жупан є депутатом Закарпатської обласної ради від партії Балоги «єдиний Центр» і повністю підконтрольний ним. Зрозуміло,що йому дали команду терміново прокоментувати та спростувати інформацію ТАСС.

3. Тепер саме головне,а звідки взявся так званий «прем’єр-міністр» Подкарпатської Русі Петро Гецко?
Петро Гецко з’явився у такому статусі після проведення 2-го Європейського конгресу,який пройшов у Мукачеві! 2008 році та дійсно,був проведений під контролем Віктора Балоги,а Євген Жупан з проросійським священиком Дмитром Сидором, були його ведучі та організатори.

За тодішні рішення з’їзду(конгресу) Дмитро Сидор отримав Кримінальну справу та три роки умовно, а Євген Жупан виліз «сухим із води».

Наше видання володіє повноцінною інформацією "хто чим дихає" у Русинському русі також хочеться спростувати заяву Євгена Жупана,що він об'єднує 90% всіх русинських організацій Закарпаття,як таку, що не відповідає дійсності.

Хочемо звернутися до влади у Києві визнати русинів на державному рівні (внести у статистичний перелік національностей), як це є у державах Європи та закрити тему русинства на, якій спекулює Москва раз і та на завжди покласти крапку у цьому питанні!

Новини Закарпаття
http://transkarpatia.net/transcarpathia/actual/45700

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат