У Закарпатті кількість пограбувань зросла на 20%

admin 10.03.2015 10:56 КРИМІНАЛ

Початок 2015 року на Закарпатті відзначився досить великою кількістю крадіжок, хуліганства та розбійних нападів.

Підводячи підсумки перших двох місяців року, очільник УДСО при МВС України в Закарпатській області Андрій Литовченко закликав громадян подбати про безпеку свого помешкання та безпеку своїх сімей.

- У Закарпатській області зростає статистика крадіжок. Тільки за минулий рік цей показник зріс на 20 відсотків порівняно з минулорічним. Окрім того, крадіжка дедалі частіше перетворюється в розбійний напад,- розповів начальник УДСО Андрій Литовченко.

Держохоронці стурбовані, адже таку активну діяльність злочинців протягом перших місяців зими правоохоронці спостерігають вперше за останні кілька років. Крадіїв вже не лякає присутність вдома господарів. Варто згадати випадок проникнення в будинок в селі Сторожниця, коли злочинці, вимагаючи гроші, катували господаря в присутності його малолітньої доньки.
- Без перебільшення – це була резонансна подія,- каже Андрій Литовченко.- Можна впевнено сказати: чоловік залишився живий тому, що завчасно подбав про безпеку своєї сім’ї, обладнавши помешкання кнопкою термінового виклику Державної служби охорони, що врешті врятувало його життя і життя його родини.

- Держохоронцям довелося затримувати злочинців, які, погрожуючи ножем, вимагали гроші з каси в одному із магазинів Ужгорода. До того ж почастішали крадіжки товарів в магазинах. Високу активність злодіїв та різного роду шахраїв спричинила важка економічна ситуація в країні,- вважає керівник УДСО.

Втішним є факт зростання статистики розкриття злочинів по «гарячих слідах». Для вдосконалення професійної майстерності співробітники Державної служби охорони щодня проходять спеціальні інструктажі, навчання. Міліціонери охорони добре знають, як діяти в тій чи іншій ситуації. Це підтверджує вчасне попередження крадіжок, пограбувань.
Тому закарпатцям, які піклуються про власну безпеку і безпеку свого майна, варто надати перевагу послугам Державної служби охорони.
- У першу чергу, ви самі повинні подбати про захист свого помешкання. Надійні двері, вікна . Не залишайте ключі від квартири в поштових скриньках. Навіть на кілька хвилин не залишайте відкриті двері в помешкання. Від’їжджаючи з дому не розголошуйте інформацію про те, скільки часу ви будете відсутні. Майте на увазі,що у теперішній, скрутний для країни час, злочинці діють як ніколи зухвало: надійні двері та кілька замків - не завжди захистять Вас. Тож, якщо Ви серйозно задумались про надійний захист помешкання, то пам’ятайте - міліціонери Державної служби охорони готові захистити вас в будь який час.

admin


За матеріалами УДСО при УМВС України в Закарпатській області

ТЕГИ : ДСОпограбуванняЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат